Kurhaus decor voor Haagsch Debutantenbal

24-11-2006 - In het Kurhaus vindt zaterdag de negende editie van het Haagsch Debutantenbal plaats. Een recordaantal paren heeft zich voor het bal opgegeven. Kon de organisatie andere jaren rekenen op ongeveer zestig deelnemers, zaterdag ligt dat aantal op 104.

‘Voor meer aanmeldingen is helaas geen plaats. Dan zouden we op zoek moeten naar een andere locatie. Maar dat doe ik nooit, de Kurzaal is perfect’, aldus Hanneke Stoelinga die samen met haar man Otto de initiator van het feest is.

Het bal ontstond in 1998, toen de gemeente Den Haag inwoners opriep ideeën aan te dragen voor de viering van het 750-jarig bestaan van de hofstad. Het bal was een van de winnende ideeën en keert sindsdien jaarlijks terug.
 
De debutanten oefenen al enkele weken voor de opening waar ze onder meer de Weense wals dansen. Zaterdag volgt in de compleet omgebouwde Kurzaal nog een generale repetitie. ‘Het oefenen is hard nodig’, zegt Stoelinga, die met haar partner meer dan veertig jaar een dansschool had. ‘Slechts een handjevol jongeren heeft ervaring. Of acht lessen voldoende zijn? We kunnen ze in ieder geval de basis meegeven.’
 
Het debutantenbal was vroeger voor mensen van adel de ideale gelegenheid mensen uit hetzelfde milieu te ontmoeten. Ouders konden op deze feesten bovendien op zoek naar een goede huwelijkspartner voor hun zoon of dochter.’Maar ons feest is niet bedoeld voor de adel. Wel verwachten we dat kinderen van klassieke muziek en chique feesten houden. Maar alle jongeren maken evenveel kans.’

Op de gastenlijst staan onder anderen burgemeester Wim Deetman van Den Haag, commissaris van de koningin Jan Franssen en voormalig directeur van de ANWB Paul Nouwen. Bovendien dansen Chantal Janzen en Stanley Burleson uit de musical Beauty and the Beast met de debutanten mee. De opbrengst van het feest is bestemd voor de Stichting KIKA.

Bron: FZ.nl

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners