4 juli 2008

'Kleinere' cateraars favoriet bij evenementenbureaus

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

De toonaangevende eventbureaus van Nederland hebben een sterke voorkeur voor de kleinere partycateraars. Dat is gebleken tijdens de eerste ronde van de Misset Catering Awards categorie Partycatering. De bureaus hebben gezorgd voor 10 genomineerden.

De evenementenorganisatoren werden door FZ gevraagd naar hun favoriete cateraars. Dat leverde een lijst van 10 genomineerde partycateraars op, die kans maken op de Oscar van de cateringbranche, de Misset Catering Award. De tien genomineerde cateraars wordt in het vervolgtraject gevraagd een offerte uit te brengen voor een fictief evenement. Uit de beste offertes volgen drie finalisten, die strijden om de felbegeerde titel Partycateraar van het Jaar.

Bij de stroom aanmeldingen van de bureaus stonden opvallend vaak cateraars die klein van omvang zijn. Sommigen werden een enkele keer vernoemd en zijn daarom niet opgenomen in de lijst van tien genomineerden. Enkele 'kleine' cateraars werden vaker opgegeven en hebben de top10 wél gehaald. Bijvoorbeeld Maître Frédéric, Foodlab en Cuisine on tour/SGS.

Veel lof
Uit de motivaties van de aanmeldingen blijken evenementenbureaus veel lof te hebben voor de kleinere spelers. ‘Originaliteit’, ‘innovatie’, ‘flexibel’ en ‘verrassende manier van presenteren’ zijn veelgenoemde criteria. Ook werden vaak opvallend hoge rapportcijfers gegeven.

Grotere spelers
Hoewel kleinere cateraars veel genoemd worden is het aantal grote en middelgrote partycateraars sterk vertegenwoordigd bij de tien genomineerden. Spelers als Arjan van Dijk Groep, Oseven (onderdeel van de Koinklijke van den Boer Groep) en La Vie Catering behoren eveneens tot de kanshebbers.