Kijkje+over+de+grens%3A+hoe+krabbelt+de+Spaanse+eventbranche+weer+op%3F
Nieuws

Kijkje over de grens: hoe krabbelt de Spaanse eventbranche weer op?

Ook in Spanje komt het land weer op gang. Dat geldt ook voor de Spaanse eventbranche. Jose Garcia Aguarod van het toonaangevende EventoPlus.com (ook in het Engels) geeft een update: buiten evenementen mogen weer plaatsvinden in een 'range' van 200 tot 400 bezoekers, mits 'seated' en op gepaste afstand van elkaar.

Aguarod zegt dat Spanje langzaam 'terugkeert' naar het nieuwe normaal. Het land is verdeeld in zogeheten gezondheidsregio's. Op 4 juni berichtte EventoPlus.com het volgenden: 'Op dit moment is ongeveer 70 procent van onze bevolking in fase 2. In die fase zijn evenementen tot 50 personen indoor toegestaan, met gebruikname van slechts 1/3 van de maximum capaciteit van locaties. Ook indoor geldt de afstandsrestrictie tussen bezoekers. Wekelijks worden per regio nieuwe verruimingen aangekondigd.

'Er volgt nog een overheidsprotocol voor de organisatie van evenementen, maar die is nog niet gepubliceerd. Over het algemeen is de verwachting dat evenementen in het vierde kwartaal van dit jaar weer volop terugkeren en dat 2021 het jaar van het herstal zal worden. Voor nu zien we veel bureaus overschakelen op virtuele en hybride evenementen. Maar de hang naar fysieke evenementen is enorm.'

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.