Kijkje over de grens: hoe krabbelt de Portugese eventbranche weer op?

12-06-2020 - EventBranche.nl zit in een soort geheimgenootschap van andere eventmedia in Europa. Daar delen we veel kennis en inzichten met elkaar. In deze tijd goed om af en toe over de grens te kijken. Dit keer Portugal. Collega Rui Ochoa van EventPoint International geeft een update: 'Grote evenementen verboden tot 30 september, kleine evenementen toegestaan vanaf 1 juni maar heldere richtlijnen blijven uit.'

Grote evenementen blijven verboden tot 30 september, maar sinds 1 juni zijn kleinere evenementen toegestaan, met name bedrijfsevenementen. Ons ministerie van Algemene gezondheid had al in detail moeten spreken over de regels die van toepassing zijn op dit evenementensegment, maar dit is nog niet gebeurd.

Er zijn generieke procedures, die bijvoorbeeld van toepassing zijn op muzikale uitvoeringen indoor, namelijk een lege ruimte tussen elke persoon, in rijen stoelen; het verplichte gebruik van een mondmasker; de versterkte reiniging van locaties, vooral in de meest gebruikte gebieden; de afstand tussen mensen bij het staan ​​van minimaal 2 meter; catering kan niet in buffetvorm worden gedaan, waarbij ieder zichzelf helpt; de voorkeur voor contactloze betaalmethoden; enz. Net als in Nederland op initiatief van het Eventplatform, heeft ook in Portugal de brancheorganisatie APECATE een protocol/handboek ontwikkeld om de terugkeer van evenementen veilig te bevorderen.

De meest complexe taak is het herstellen van het vertrouwen, dat nodig is om mensen terug te laten keren naar het bijwonen van live evenementen. Veel evenementprofessionals zijn van mening dat de regels de komende weken en maanden snel zullen verruimen als de lockdown wordt opgeheven - in Portugal zijn we al in de derde fase gekomen, die bijvoorbeeld de heropening van restaurants, winkels en casino's mogelijk maakt. In de komende maanden zullen evenementen meestal kleiner, lokaal of nationaal zijn - en niet internationaal. En evenementen hebben meestal een virtuele component. Zo lijken hybride evenementen een blijvertje.
 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners