Kabinet onderzoekt extra financiële steun, ook voor eventsector?

23-10-2020 - Een interessante ontwikkeling om te volgen: het kabinet gaat onderzoeken of in de derde ronde steunmaatregelen extra steun moet komen 'om de gaten te dichten'. Daarover bericht NOS.nl. In het artikel wordt ook nadrukkelijk de evenementensector benoemd.

Het derde pakket steunmaatregelen is officieel op 1 oktober ingegaan. De overheid trekt 11 miljard euro uit, maar de kern van het derde pakket (gebaseerd op de eerste twee pakketten) is toch echt het versoberen van de voorgaande financiele regelingen. Nu onder meer de horeca en evenementensector weer richting een nieuwe lockdown zijn gegaan, is er een grote roep om extra steun. NOS.nl zegt daarover:

Wel wil het kabinet bedrijven helpen die tussen wal en schip komen. Zo wordt de zogenoemde Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verder uitgebreid. Al langer is te horen dat bijvoorbeeld specifieke transportbedrijven, toeleveranciers aan de evenementensector, ballonvaarders en binnenvaartschippers niet aanmerking komen voor steun. Het kabinet zou daar maatregelen voor willen nemen, zeggen ingewijden. Er wordt ook gekeken naar bedrijven die seizoensgebonden werk doen. Dat zijn sectoren die niet het hele jaar een gelijkmatige omzet draaien en daardoor buiten de boot vallen.

>> Lees het volledige artikel: Kabinet wil dat meer bedrijven in aanmerking komen voor coronasteun

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners