Joop+Koekkoek+overleden+op+68%2Djarige+leeftijd
Nieuws

Joop Koekkoek overleden op 68-jarige leeftijd

ARTIESTENBUREAU - Joop Koekkoek, een van de pioniers uit de eventbranche zeker op het gebied van artiesten- en theaterbureaus, is donderdag 7 juli op 68-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden.

Op de site van Artiestenmanagement Koekkoek wordt op gepaste wijze het ontvallen van een van de grondleggers van de evenementebranche openbaar gemaakt: 'Tot onze grote verslagenheid vernamen wij het bericht dat Joop Koekkoek na een kort ziekbed is overleden. Hij was één van de pioniers en godfathers van de artiesten- en theaterbureaus in Nederland en oprichter van ons bedrijf.'

Will Geerling, vriend en collega, legt aan EventBranche.nl uit wat Joop Koekkoek heeft betekend voor de eventbranche: 
'Joop is 50 jaar geleden begonnen met het verkopen van bandjes in de Zaanse horeca sector. Hij heeft menig, toen onbekend nu zeer succesvol, artiest op weg geholpen. Joop had een uitstraling van “het komt wel goed” en meestal was dat ook zo. Joops bedrijf groeide verder tot een bedrijf van formaat en hield zich later ook bezig met het organiseren van grote evenementen zoals de 4daagse in Nijmegen. Vorige week heb ik een mailing gestuurd naar vele oud-collega theater-, artiesten- en evenementenbureaus met betrekking tot de toestand van Joop. Ik heb opvallend veel reacties teruggekregen met een lach en een traan. Voor alle collega’s was Joop een aparte vogel ( What’s in a name ? ) met een soms bijzondere maar absoluut eerlijke manier van werken. Joop was een lieve man, die soms impulsief te werk ging. Ook vaak met geniale en compleet vernieuwende ideeen. Meestal ging dat goed maar soms in een enkel geval ook niet ( al vond hij zelf van wel want Joop had altijd gelijk, vond hij zelf ). Maar op Joop kon je niet kwaad worden. Althans niet lang. Want Joop deed alles oprecht. Joop was eigenlijk de Teddybeer uit het vak.
 

De meest dierbare anekdote van Will Geerling over Joop Koekkoek:
'Ik heb bijna 9 jaar met Joop op kantoor gezeten. Dat is op zich al één anekdote van 9 jaar.
Een uitspringer is toch wel de dag dat ik in 2006 voor me zelf (moest) beginnen. Ik werkte ook wel vanuit mijn huis en probeerde op een dag in te loggen op de emailaccount van Joop Koekkoek Artiestenmanagement. Dit lukte maar niet, waarop ik Joop belde of hij wellicht wist wat er aan de hand was. Jaaaaa....sprak Joop...Ik heb het bedrijf een beetje verkocht. Ik wist dat het er eens aan zat te komen, maar dit was erg plotseling. Joop wilde wat meer rust en de gelegenheid deed zich voor, tot een goede overnamedeal. Gelukkig had ik zoveel geleerd bij Joop (vaak hoe het wel moet en soms hoe het niet moet) dat ik mijn eigen bedrijf snel op de rails had. Een week later hingen we alweer gierend van het lachen aan de telefoon, want zoals eerder aangegeven was het niet mogelijk om kwaad te zijn op Joop. Sindsdien hebben Joop en ik iedere week wel gebeld met elkaar. Joop wilde toch graag op de hoogte blijven, want helemaal loslaten kon hij het vak ook niet. Ik heb veel geleerd van Joop en dan met name de “het komt wel goed” mentaliteit. We zullen Joop missen.'
 

Namens onze lezers wenst EventBranche.nl familie en vrienden veel sterkte toe. Onder dit bericht kunt u eventuele condoleances kwijt. Wij zullen er voor zorgen dat dit bij de juiste mensen terecht komt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.