8 februari 2012

Jonnie Boer verzorgt 3-sterren koek-en-zopie

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

PARTYCATERING - Elfstedentocht of niet, in Giethoorn werd maandagmiddag 6 februari 2012 schaatspret-geschiedenis geschreven met een 3-sterren-koek-en-zopie. Jonnie en Therese Boer en hun team van De Librije verzorgden de unieke culinaire koek-en-zopie op het ijs voor meer dan 40 Food Inspiration Pioneers.

De sportieve professionele foodies, afkomstig uit het hele land, maakten hun agenda’s vrij voor de pop-up schaatstocht onder aanvoering van de 3-sterren-chef zelf, na een social media oproep afgelopen zaterdag. 'Aan het eind van de pittige schaatstocht door de schitterende Weerribben en de Giethoornse grachten wachtte culinair genot als kreeftenbisque en erwtensoep met truffelolie, roggenbood met spek van de bbq en hartverwarmende gluhwein.' Voor de bedenkers en initiatiefnemers, Arjan de Boer en Hans Steenbergen van Food Inspiration Magazine, waren de enthousiaste reacties op de bijzondere winterse partycatering geen verrassing: 'Deze culinaire koek-en-zopie is de geboorte van een schaatslegende en het begin van een mooie nieuwe traditie.'