Is+dit+de+%28voorlopige%29+toekomst+van+het+evenementenvak%3F
Nieuws

Is dit de (voorlopige) toekomst van het evenementenvak?

ONLINE EVENTS - Opeens was daar het initiatief Ruimte om te Raken. Een collectief dat niet kon leven zonder verbinding, zonder geraakt te worden of te raken en zonder events. In DeFabrique in Utrecht kwam hun eerste event tot uiting: #projecttouchscreen was meer dan een fijn moment, het was misschien wel de voorlopige oplossing voor ons eventvak...

Inmiddels hebben we al veel online initiatieven gezien. Ze waren er ook al jaren, maar nu, nu er geen ontkomen aan is, nemen ze het vak van experience marketing en live communicatie in ieder geval voorlopig over. EventBranche.nl publiceerde al een online magazine over online events, AFAS transformeerde haar klantenevent in een online variant met duizenden deelnemers, NetworkTables nam het initiatief tot een online community met honderden kennissessies en nu dus #projecttouchscreen.

Waar de meeste online events zich richten op kennis overdracht, live communicatie zo je wilt, was dit initiatief gericht op het raken van mensen. De 50 VIP's die via een iPad het evenement live volgden en bovenop de artiesten zaten, waren alleaal laaiend enthousiast. Net als de artiesten overigens. '#projecttouchscreen verbond ons over afstand. We vonden de ruimte om te raken en zonder fysiek bij elkaar te zijn ontstond er verbinding en was er een wisselwerking van energie tussen het publiek en artiest', liet de organisatie weten. 'Blijven we niet met elkaar verbonden, dan is de ellende die zich voordoet als de stofwolken straks zijn opgetrokken niet te overzien. We moeten elkaar nu vinden, verbinden en dragen.' Kijk terug via de opgenomen live stream:

Deel 1 van #projecttouchscreen:

Deel 2 van #projecttouchscreen:

📸 Nico Alsemgeest Photography

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.