Is+dit+de+nieuwe+trend%3F+Simulive
Nieuws

Is dit de nieuwe trend? Simulive

De harde stelling dat hybride events de toekomst zouden zijn of worden, lijkt in de praktijk niet de waarheid. Wel zien we veel hybride trajecten, waarbij in het voor- en natraject van live in person events online events een belangrijk touchpoint zijn. Het is dan ook niet de trend, volgens de digital event experts van Zoom: Simulive, dat is de trend.

Zoom en andere online platforms bewezen hun kracht en waarde tijdens een periode waarin we niet live konden ontmoeten. Nu een jaar later troffen we eerder dit jaar Zoom Events op #OMR23 in Hamburg. Tijdens OMR23 komen 70.000 marketeers samen en kregen wij de kans om met ons NEXTLIVE-team in gesprek te komen met Head of DACH bij Zoom, Peer Stemmler. (foto Zoom)

Stemmler nam ons op de stand van Zoom Events mee naar een trend die de laatste tijd duidelijk zichtbaar wordt en waar Zoom Events met hun online oplossingen ook al op ingesprongen is: simulive. 

Wat is simulive?

Met simulive webinars op Zoom Events kun je de inspanning die nodig is om een Zoom Events webinar succesvol te laten verlopen verminderen door gebruik te maken van vooraf opgenomen inhoud van een eerdere Zoom Events sessie. Simulive webinars zijn handig wanneer je content wilt hergebruiken voor een webinar, zoals het uitzenden van marketingsessies, het herhalen van alle-hands sessies binnen je organisatie in verschillende tijdzones, het geven van trainingen en nog veel meer. Je kunt een enkele sessie of een evenement met meerdere sessies maken met een mix van live en simulatieve sessies.

Met simulive webinars kunnen hosts een opgeslagen hub-opname als videobestand delen binnen een webinar. Simulive-sessies starten automatisch op het geplande tijdstip, zonder dat de host aanwezig hoeft te zijn. De host kan nog steeds deelnemen en communiceren met het publiek via live chat en vragen en antwoorden.
 


Geinteresseerd?
NEXTLIVE, ons platform voor louter marketeers en communicatieprofessionals dat nu in Duitsland draait en straks internationaal zal opereren, organiseert op 21 november 2023 in RMCC Wiesbaden het NEXTLIVE.FESTIVAL. In drie werelden worden marketingbeslissers en communicatieprofessionals van merken, bedrijven en overige organisaties meegenomen door drie werelden die ons vak sturing geven: duurzaamheid, digitaal en event ROI. Ben jij marketeer, communicatieprof en dus opdrachtgevers van live binnen marcom-budgetten? Spreek je Duits? Dan is dit een unieke kans. Wij hebben enkele relatiekaarten ter beschikking. Dus meld je dan snel: robin@eventbranche.nl 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.