20 januari 2013

Iris den Dekker Food & Beverage Professional of the Year

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

PARTYCATERING - Iris den Dekker, F&B Manager Hilton Royal Parc Soestduinen, ontving op 19 januari uit handen van Lodewijk van der Grinten (op de foto links), directeur KHN, de ‘F&B Professional of the Year Award 2013’.

Een prijs die uitgereikt wordt aan de meest gepassioneerde F&B professional van dit moment. Iris den Dekker (foto in het midden) was zeer verrast: 'Deze prijs zie ik als groot compliment voor mij en mijn team. De top drie was al een grote verrassing en het uiteindelijk winnen van de Award overtreft mijn stoutste verwachting”. De prijs is uitgereikt tijdens het jaargala van de AF&BM in de stijlzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

F&B Professional of the Year Award
In de afgelopen maanden kon men via internet stemmen op 10 genomineerde F&B eindverantwoordelijken. De drie personen met de meeste stemmen gaven op 17 januari een presentatie aan de vakjury, die dit jaar bestond uit Stella van der Sluis, general manager Hotel Papendal, Maarten Wessels, eigenaar Wessels trainingen, Reint van Rooij, winnaar F&B Award 2012 en Frank Lindner, Hoofdredacteur Hospitality Management. De AF&BM, branchevereniging voor F&B eindverantwoordelijken is initiatiefnemer van de prijs, die dit jaar voor de derde keer werd uitgereikt.

Suzanne de Zwaan nieuwe voorzitter
Naast de bekendmaking van de F&B Award heeft Richard Francke, na vier jaar voorzitterschap, de hamer officieel overgedragen aan Suzanne de Zwaan (op de foto rechts). Na vier mooie jaren zat het er statutair gezien op. Francke: ‘Met veel trots presenteer ik Suzanne als de nieuwe voorzitter. Een vrouw met kennis van het vak en een echte doorbijter die de AF&BM de komende jaren verder uit zal bouwen.’ Tijdens de avond was de eerste officiële taak van Suzanne het bekendmaken van de bestemming van het AF&BM Social Event 2013. In het weekend van 21 t/m 23 juni zullen 100 F&B professionals een bezoek brengen aan Antwerpen. Het wordt een culinair weekend met onder meer een bezoek aan het 2-sterren Michelin restaurant ’t Zilte. Dit restaurant bevindt zich op de 9e etage van het Museum Aan de Stroming (MAS).