
Redzepi is één van ’s wereld grootste culinaire sterren en wordt geroemd om zijn creatieve draai aan typisch Scandinavische gerechten. Op jonge leeftijd maakte hij naam en faam als chef van het succesvolle tweesterren restaurant NOMA in Kopenhagen. Hij vertelt in Leiden over zijn nieuwe boek A Work in Progress: Notes on Food, Cooking and Creativity en legt uit waarom zijn restaurant drie jaar op rij (2010/2011/2012) werd uitgeroepen tot het culinaire mekka van de wereld.
Metallica
Met een voorwoord van Lars Ulrich van Metallica en beelden van gevierd fotograaf Ditte Isager, biedt het boek een ongekende blik in de triomfen en beproevingen van een top restaurant en haar chef. De lezer wordt getrakteerd op een keur aan recepten (van ‘slowly sautéed celeriac’ tot ‘a dessert of strawberries and chamomile’) die de creatieve flair van Redzepi en zijn zwarte brigade uitademt. Culinair journalist Mac van Dinther (de Volkskrant) opent de avond en vertelt over de opkomst van Nordic cuisine en zijn eigen bezoek aan NOMA. De Leidse restaurateurs slaan de handen ineen en verzorgen op deze bijzondere avond de hapjes en drankjes.
Toegangskaarten zijn slechts beperkt beschikbaar en kosten € 100,- per stuk. U ontvangt na afloop tevens een gesigneerd exemplaar van Redzepi’s boek. Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan het goede doel van de Leidse Restaurantweek: Het Willem- Alexander Kinderfonds. Dit evenement wordt georganiseerd door uitgeverij Phaidon, BABOOKA BOOKSTORE en de Leidse Restaurantweek. Reserveren voor de Leidse Restaurantweek, die plaatsvindt van 11 t/m 17 november, kan via: http://leidserestaurantweek.nl
PROGRAMMA 7 NOVEMBER:
Locatie: Aalmarktzaal (Stadsgehoorzaal Leiden)
19:30 - 20:00 - ontvangst (inclusief welkomstdrankje)
20:00 - 20:15 - introductie door Mac van Dinther
20:15 - 21:15 - LIVE Topchef René Redzepi
21:15 - 22:15 - signeersessie en borrel met diverse culinaire hapjes