Interesse+in+de+industri%C3%ABle+loods+van+SugarCity%3F
Persberichten

Interesse in de industriële loods van SugarCity?

EVENEMENTENLOCATIE - Met het demonteren van de enorme puntloods op het SugarCity-terrein is een volgende fase gestart voor de bouw van het SugarCity Outlet Center. De loods, die dateert uit 1980, gaat vervolgens de verkoop in via Troostwijk Auctions. Het kavel sluit op 9 november.

De enorme puntloods bestaat uit een bijzondere staalconstructie en heeft een oppervlakte van circa 4.000 m2 met een nokhoogte van 23 meter. Het geraamte is geheel demontabel. De kolomvrije loods werd door de suikerfabriek gebruikt voor het opslaan van pulp, een restproduct van de suikerbiet, dat werd verwerkt tot veevoer.

Luigi Prins van de Cobraspen Groep, gebiedsontwikkelaar van het SugarCity-terrein, ziet de puntloods als een ideale overdekte markt- of evenementenhal in een stad als centrumvoorziening. “De hal heeft een industriële uitstraling en behoeft geen verdere aankleding. Daarnaast is de hal in maat aan te passen. Hij zou ook in een kleiner formaat neergezet kunnen worden.”

Met de verwijdering van de puntloods op het SugarCity-terrein is een nieuwe fase ingezet om het terrein gereed te maken voor de start van de bouw van het Outlet Center. Amsterdam The Style Outlets, zoals de naam van de outlet wordt, is het eerste outletcentrum in de randstad. Het gaat deel uitmaken van de moderne postindustriële zone SugarCity, dat wordt beschouwd als een snel groeiend gebied in Nederland.

De eerste fase van Amsterdam The Style Outlets wordt naar verwachting in 2019 opgeleverd. Met een bruto verhuurbaar oppervlak van 18.000 m2, dat ruimte biedt aan circa 115 winkels en 1.450 parkeerplaatsen. Er komen voornamelijk kledingwinkels, maar ook winkels met sportartikelen, accessoires en woonartikelen. Daarnaast is er ruimte voor recreatiezones, restaurants en terrassen, die de winkelervaring compleet maken. Inmiddels is er al een casino op de locatie gerealiseerd.

De link naar de website van de onlineveiling is:
https://www.troostwijkauctions.com/nl/demontable-loods/03-27530-0-5269290/

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.