Intelligent scherm helpt winkels bij reguleren drukte, ook ideaal voor evenementen

19-05-2020 - Met het nieuwe intelligente telsysteem CrowdAlert van Easy2Rent regelen winkeliers op een eenvoudige manier dat klanten op veilige afstand van elkaar kunnen winkelen. De gemiddelde eventprofessional ziet meteen mogelijkheden voor deze toepassingen op evenementen als we stap voor stap uit de lockdown komen.

Winkeliers zijn verplicht om in hun zaak de social distancing eisen te respecteren. In het bijzonder is dat het houden van 1,5 meter afstand tussen personen. Voor grote winkels geldt bovendien de richtlijn van één persoon per 10m² winkelvloer. Houden winkeliers zich niet aan deze regels, dan riskeren ze een boete die kan oplopen tot 4000 euro. En straks als we weer evenementen mogen organiseren, zullen de maatregelen hoogstwaarschijnlijk ook nog aansturen op afstand tussen personen. Daarom is het CrowdAlert systeem zeer bruikbaar voor evenementen.

Slim telsysteem CrowdAlert
Met het nieuwe, in België en Nederland ontwikkelde, telsysteem CrowdAlert kunnen winkeliers op een eenvoudige manier regelen dat er niet méér klanten dan toegestaan de winkel binnengaan en dat iedereen op veilige afstand van elkaar kan winkelen. CrowdAlert registreert met camera’s exact hoeveel mensen de winkel in- en uitgaan. Aan de hand van die gegevens krijgt het publiek bij de ingang een heldere instructie te zien op een groot scherm. Het scherm kleurt groen wanneer het rustig is en je naar binnen mag, oranje wanneer het drukker is maar je toch nog naar binnen kunt, en rood wanneer de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is en je even moet wachten tot een klant de winkel verlaat. Zelfs in winkelcentra met meerdere in- en uitgangen werkt het systeem prima. Winkeliers hoeven alleen in te voeren hoeveel personeel ze aan het werk hebben en wat de totale winkeloppervlakte is. Verder werkt het systeem helemaal vanzelf.

‘Andere sectoren helpen’
‘We hebben al jaren ervaring met het inzetten van schermen en IT op evenementen’, vertelt Bert van der Werff, business manager van Easy2Rent. ‘Events worden nu even niet georganiseerd, dus wilden we kijken hoe we andere sectoren kunnen helpen. We hebben de kennis binnen onze groep gebundeld en op heel korte termijn een uniek systeem ontwikkeld. We komen niet alleen met een slimme oplossing, maar ook één die snel, goedkoop en op grote schaal uitgerold kan worden.’

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. GIGTECH - WIFI op evenementen

  GIGTECH is specialist in het leveren van tijdelijke internet verbindingen en WiFi netwerken op (bedrijfs)evenementen,...
 2. René Pouwelse Advies Regie Productie

  Advies, regie en productie op het gebied van evenementen en audiovisuele ondersteuning
 3. Sendsteps

  Hoe betrek ik mijn publiek tijdens mijn bijeenkomst? Wat kan ik doen om mijn eigen presentatie te verlevendigen?
 4. Bijman Audiovisueel

  Bijman Audiovisueel verzorgt licht- beeld- en geluidstechniek voor corporate events. Met grote zorg en aandacht...
 5. PRG

  Production Resource Group (PRG) is de toonaangevende internationale leverancier voor evenementen.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners