Initiatief Live for live bundelt aanbod vanuit de evenementenbranche

19-03-2020 - In deze onzekere tijden ontstaan al snel nieuwe initiatieven. Zo zag fotograaf Nathan Reinds de afgelopen dagen op social media talloze bedrijven en freelancers uit de live-entertainmentindustrie hun kennis en kunde aanbieden. Om dit aanbod te bundelen heeft Reinds de website Live for Live opgezet.

“Veel van deze professionals zitten nu noodgedwongen thuis, maar willen aan de slag en helpen, in plaats van jammeren op de situatie. Via social media zag ik steeds meer oproepen dat zij hun kennis en kunde willen inzetten voor anderen in de maatschappij. Met de website kan dit aanbod gebundeld worden.”  - Nathan Reinds
 
Reinds bedacht Live for Live toen hij de saamhorigheid in de sector zag, nadat de noodmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werden aangekondigd. “Toen donderdag het besluit werd genomen om alle events te cancellen, zat ik aan de tv gekluisterd en op mijn telefoon ververste ik elke tijdlijn die ik kon vinden. Wat meteen opviel was de saamhorigheid in de live branche. Zo bood Van Ham Tenten & Podia hun materiaal en chauffeurs aan en meer bedrijven volgden hun voorbeeld. Echter, op social media verdwijnen dit soort berichten vrij vlot weer naar de achtergrond en dat vond ik zonde. Zodoende leek het mij handig om al deze aanbiedingen te bundelen op een site. Al is het alleen al om te laten zien dat onze industrie klaar staat!”

 
Eerste aanmeldingen binnen
De website staat nog maar een paar dagen live en de eerste reacties zijn al ingestuurd. “Er komen zeker aanmeldingen binnen, maar ik kan mij ook heel goed voorstellen dat bedrijven en freelancers nog even goed willen nadenken over wat ze kunnen, maar ook over wat zij willen aanbieden. Ik kan mij voorstellen dat er op het vlak van projectmanagement, logistiek en communicatie veel hulp nodig is. De eerste reacties op LiveforLive zijn in ieder geval positief.” Inmiddels vult de website zich met aanbod:

 

Zo biedt bijvoorbeeld Wevents een heleboel helpende handen aan. Waar Wevents normaal bapersoneel levert voor grootschalige festivals en evenementen, bieden zij nu personeel aan voor allerhande werkzaamheden zoals productie, orderpick, bezorgen of verhuizen.  Over Nathan Reinds

Zelf is Reinds actief als fotograaf in de evenementenbranche en verwacht hij de komende tijd minder klussen te krijgen. “Ook al is het nu een perfect moment om concertzalen, studio’s en theaters of apparatuur op de foto te zetten. Maar ik begrijp heel goed dat daar het hoofd nu niet naar staat.” De komende tijd zal hij zichzelf inzetten op marketing en communicatie. “In die sector was ik werkzaam voordat mijn freelance werkzaamheden als fotograaf uit de hand liepen. Gelukkig heb ik dat nog steeds in de vingers.”
 
Meer info over het initiatief is te vinden op www.liveforlive.nl

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners