In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek mogen maximaal 30 mensen samenkomen

20-05-2020 - EVENEMENTEN EN CORONA - In een poging de regelgeving te duiden stuitte EventBranche.nl op de volgende uitleg op Rijksoverheid.nl: In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen, met 1,5 meter afstand tot elkaar. Er vindt altijd een checkgesprek plaats; mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis.

Ook wij kunnen niet anders dan Rijksoverheid.nl als dé bron gebruiken en dan vind je op deze pagina het volgende: 

Groepen en samenkomsten vanaf 1 juni

De algemene regel vanaf 1 juni is dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden, met binnen maximaal 30 personen.

 

Met ingang van 1 juni geldt:

 • Buiten mogen mensen bij elkaar zijn als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Vanaf 3 personen wordt gehandhaafd op de onderlinge afstand van 1,5 meter.
   
 • In overdekte locaties en in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen, met 1,5 meter afstand tot elkaar. Er vindt altijd een checkgesprek plaats; mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis.
   
 • Voor professionele dansers, acteurs, musici en artiesten is het toegestaan om te repeteren met een maximum van 30 personen, die 1,5 meter afstand houden.


In enkele gevallen kunnen er meer mensen bij elkaar komen in één binnenruimte:

 • Wettelijk verplichte bijeenkomsten, zoals raadsvergaderingen of aandeelhoudersvergaderingen, kunnen online plaatsvinden of fysiek als er maximaal 100 personen zijn die 1,5 meter afstand kunnen houden.
   
 • Samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties mogen doorgaan met maximaal 100 personen, en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.

  Evenementen blijven in beginsel verboden tot 1 september (grote vergunningsplichtige)

 

Locaties die open of gesloten zijn

Als het risico op verspreiding van het Corona-virus groot is, kunnen bepaalde locaties gesloten worden op aanwijzing van het Rijk of op last van de voorzitter van de veiligheidsregio.

De voorzitter van de veiligheidsregio bepaalt of een dierenpark, natuurpark of pretpark geopend mag worden. Dit betekent dat sommige parken wel open zijn en andere niet. Raadpleeg de websites van de parken voor meer informatie.

Voor eet- en drinkgelegenheden en terrassen gelden dezelfde bepalingen als voor overige horeca.
Toiletten zijn wel geopend; eventuele gemeenschappelijke was- en douchegelegenheden zijn gesloten tot 1 juli.

Met ingang van 1 juni 12:00 uur kunnen terrassen weer open. Ook mogen cafés en restaurants maximaal 30 gasten op basis van reservering en na een checkgesprek ontvangen. In alle gevallen moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden (behalve mensen die tot 1 huishouden behoren) en heeft iedereen een zitplaats.

 • Tot de heropening is bezorgen en afhalen wel mogelijk.
 • De mogelijkheid om kantines (inclusief terrassen) van (sport)verenigingen onder dezelfde voorwaarden te openen wordt nog nader onderzocht.
 • Als de situatie het toelaat zou het aantal bezoekers met ingang van 1 juli verhoogd kunnen worden naar 100.
 • Voor hotels is het toegestaan om alle daar verblijvende gasten in het restaurant te laten eten, ook als dit er meer dan 30 zijn. Ook hier wordt de 1,5 meter gehanteerd, tenzij de gasten tot 1 huishouden behoren.
 • Als er minder dan 30 overnachtende gasten zijn mogen er tot het maximale aantal van 30 ook gasten van buiten het hotel worden toegelaten.
 • Voor coffeeshops geldt nog tot 1 september dat er alleen afgehaald mag worden.
 • Discotheken en clubs en vergelijkbare gelegenheden blijven gesloten tot 1 september.
 • Bioscoop-, concert- en theaterzalen mogen vanaf 1 juni 12:00 uur maximaal 30 bezoekers tegelijk ontvangen na reservering en een checkgesprek. Dit aantal is exclusief personeel.
 • Professionele musici en acteurs mogen ook voor 1 juni al oefenen en repeteren op 1,5 meter afstand.

Zangkoren en blaasensembles wordt geadviseerd aanvullend advies van medisch experts af te wachten voordat zij hun activiteiten weer oppakken.

 • Musea en monumenten met een publieksfunctie mogen vanaf 1 juni 12:00 uur op basis van reservering en checkgesprek open.
 • Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens zijn vooralsnog gesloten tot 1 juli.
 • Sport- en fitnessclubs, binnensport, sauna’s, casino's, speelhallen en seksinrichtingen blijven vooralsnog gesloten tot 1 september. Er is een uitzondering voor instellingen voor topsport.

 

>> LEES OOK: https://www.eventbranche.nl/nieuws/bijeenkomsten-tot-en-met-30-personen-exclusief-personeel-toegestaan-vanaf-1-juni-20611.html

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners