IMEX: 14.000 eventprofs, 3500 stands, de beste sprekers en nieuwe ervaringen

07-05-2019 - EVENEMENTENBEURS - IMEX is een icoon van een beurs. Niet alleen om het grote aanbod en de grote aantallen interessante bezoekers, maar zeker ook om de kennis die er gedeeld wordt. Weten waarom ook alle Nederlandse eventmarketing- en live communicatieprofessionals hier naar toe moeten?

IMEX in Frankfurt is echt een wereldwijde bijeenkomst van de MICE-industrie en brengt in mei elk jaar 14.000 senior professionals uit de industrie bijeen om elkaar te ontmoeten, zaken te doen en de sector vooruit te helpen. De show is een smeltkroes van ideeën, verbindingen en gedeelde ervaringen die alleen kunnen plaatsvinden als ze elkaar ontmoeten. IMEX probeert voortdurend te innoveren en nieuwe en verrassende content te leveren op elk programma - en de IMEX van dit jaar in Frankfurt is geen uitzondering', aldus Carina Bauer, CEO van de IMEX Group.

Met 3.500 exposanten uit meer dan 150 landen kunnen kopers vast komen te zitten in serieuze zaken, stuck in serious business. Tot nu toe zijn nieuwe exposanten bevestigd als Mallorca Tourist Board, Associated Luxury Hotels, de Faeröer, Pacific World Congresses & Exhibitions en Nobu Hotels. Jordan Tourism Board, Hilton International, Evintra, het ministerie van Cultuur en Toerisme, Azerbeidzjan en H-Hotels behoren tot de exposanten die dit jaar  aanwezig zijn op de beurs.

Exposantenaankondigingen
Nieuwe Leonardo-hotelopeningen in Frankfurt en Zürich, de lancering van een nieuw groot schip voor Sea Cloud Cruises, de Economic Impact Study-resultaten van Kuala Lumpur Convention Center, het nieuwe Global Art-programma van Peninsula Hotels en de lancering van nieuwe exclusieve ervaringen voor klanten van Eurostar zijn slechts enkele updates die kopers zullen horen wanneer ze zaken met exposanten bespreken. Meer dan 10 organisaties zijn ook van plan nieuwsuitingen te doen tijdens IMEX, waaronder: SITE, Airport Authority Hong Kong, European Cities Marketing en Thailand.

Nieuwe Discovery Zone - mogelijk gemaakt door verbeeldingskracht
Imagination is het Talking Point van IMEX voor dit jaar en het thema is door de hele show verweven, met een reeks spannende nieuwe ervaringen, exposanten en educatieve evenementen. Imagination drijft de nieuwe Discovery Zone van de show aan, die is ontworpen om het nieuwste op het gebied van ervaringsconcepten en evenemententechnologie te tonen. Deze speciaal samengestelde ruimte zal vol zitten met voorlichting en ervaringen om de verbeeldingskracht van evenementplanners en exposanten te stimuleren, hen te helpen de conventionele vragen te stellen en nieuwe benaderingen te verkennen. Een pratende robot, een holografische show en een 360 graden fotografiecabine plus een interactieve muurschildering behoren tot de verrassingen in de winkel. Deelnemers kunnen het buitenleven verkennen terwijl ze binnenshuis eten op de foodcourt van de show, ze kunnen ook ontspannen met tafelvoetbal, tafeltennis en andere games voor een zekere doelgerichte rust en ontspanning.

EduMonday
Leermogelijkheden zijn de kern van IMEX in Frankfurt, te beginnen met EduMonday, een middag gratis beroepsonderwijs dat plaatsvindt op de dag voor de show op maandag 20 mei. Anne Kjaer Riechert, mede-oprichter en directeur van ReDI School of Digital Integration, lanceert EduMonday met haar keynote op She Means Business, een conferentie in samenwerking met tw tagungswirtschaft. Hierna kunnen deelnemers blijven en deel uitmaken van She Means Business, de rol van vrouwen in de evenementenindustrie vieren of mixen en matchen uit een programma van 20 algemene sessies die zijn ontworpen rond professionele of persoonlijke ontwikkeling.

Voor het eerst biedt MPI (Meeting Professionals International, Strategic Partners IMEX America) ook trainingssessies op hoog niveau tijdens EduMonday: eventmarketing; risicobeheer en inclusiviteit. Erwin Steijlen, die een grote hit had op de recente European Meetings and Events Conference (EMEC) van MPI, bracht ook zijn show-stoppende presentatie over "The Power of Music" naar IMEX.

Evenementenprofessionals uit alle sectoren en alle niveaus kunnen onderwerpen en trends verkennen via een aantal speciale evenementen tijdens EduMonday, allemaal speciaal samengesteld voor verschillende doelgroepen. Associatiefunctionarissen van over de hele wereld worden uitgenodigd op Association Day & Evening, om best practices te delen en contact te leggen met collega's. ASAE, ICCA en MCI hebben allemaal samengewerkt met IMEX om een ​​actueel en interactief programma te maken, met drie Learning Labs voor leiderschap, verbeelding en kennis. Het Agency Directors Forum is een strategische uitwisseling voor kleine tot middelgrote vergaderingen en evenementenbureaus die zich richten op People & Talent Management, uw leiderschapsvaardigheden slim houden, technologie voor uw bedrijf en diversiteit, samenwerking en transformatie. Er is ook onderwijs en netwerken exclusief voor corporate / in-house meeting en event executives bij Exclusively Corporate, inclusief sprekers van het Internationaal Olympisch Comité, Barclays, Cisco, Microsoft en KPMG. Jonge professionals zullen leren 'hoe ze het gebulder in hun carrière kunnen zetten' in Living life with a purpose, een sessie die deel uitmaakt van Rising Talent, persoonlijk ontwikkelingseducatie ontworpen voor planners jonger dan 35 jaar. Andere sessies richten zich op het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, netwerken en loopbaanontwikkelingstrategieën, en ook de impact van verenigingen en hun conferenties op bestemmingen die het belang van legacy beschrijven.

Ontdek sociaal leren, voedselverspilling en emotionele betrokkenheid
Met meer dan 250 gratis leersessies in zowel Engels als Duits op EduMonday en gedurende de drie dagen van de show, is er geen gebrek aan mogelijkheden om branchekennis en contacten bij te werken. Sessies concentreren zich op actuele onderwerpen en zijn ontworpen op 10 verschillende manieren, waaronder zakelijke vaardigheden, creatief leren, onderzoek en trends, duurzaamheid en gezondheid en welzijn.

Nieuw voor dit jaar is het Red Lab, waar experts van buiten de evenementensector frisse en fantasierijke perspectieven zullen bieden in sessies zoals Sociaal leren: Connect. Delen. Leer van game-gebaseerd leerplatform en wat een verspilling! Oplossingen vinden voor wereldproblemen met behulp van co-creatie - een sessie van Laure Berment van Too Good To Go, 's werelds nummer één app voor het bestrijden van voedselverspilling.

Het belang van mindfulness in talentmanagement zal worden gepresenteerd door Jan Esswein, een voormalige monnik en nu Duitslands meest gelezen auteur op het gebied van mindfulness. Emotionele betrokkenheid bij het ontwerpen van evenementen wordt onderzocht door experts, waaronder James Morgan, oprichter van Event Tech Lab. Er is ook een gloednieuw evenementinnovatie-lab, door EventManagerblog.com - een meeslepende trainingsworkshop voor evenementplanning gericht op krachtige bureaus en zakelijke evenemententeams.

IMEX in Frankfurt vindt plaats 21 - 23 mei 2019. Registratie voor de show is gratis en staat open voor iedereen die in de vergaderingen, evenementen en incentive-reisindustrie werkt. EduMonday, 20 mei, is beschikbaar voor alle professionals in de industrie die IMEX bijwonen. INSCHRIJVEN

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners