IDEA en CLC-VECTA bundelen krachten: spoed kennissessie over nieuwe Richtlijn Pakketreizen

23-04-2018 - EVENEMENTENBUREAU INCENTIVE REISBUREAU - Vanaf 1 juli a.s. is er de nieuwe Richtlijn Pakketreizen en die heeft behoorlijk impact op de eventbranche (zodra meerdaagse events worden georganiseerd). Ervaring leert dat er nu nog weinig bekendheid is rondom dit onderwerp, vandaar dat we dit samen met IDEA oppakken', laat Dineke Overweel-Philipse van CLC-VECTA weten. Locatie Amstel Boathouse.

Event organiseren met inbegrip van hotel + activiteit en/of vervoer? LET OP!

'Als eventbureau had je tot nu toe niets te maken met de Richtlijn Pakketreizen. Dat gaat per 1 juli a.s. flink veranderen met de Nieuwe Richtlijn. Vanaf dat moment ben je namelijk, zodra je 2 of meer ‘reisdiensten’ aanbiedt, geen bemiddelaar meer, maar een reisorganisator die een pakketreis aanbiedt. De consequenties daarvan: verplichtedekking tegen insolventie, verregaande informatieverplichting en uitbreiding van je aansprakelijkheid.'

2 of meer ‘reisdiensten’?
Reisdiensten zijn er in vier categorieën; vervoer, verblijf, huurauto’s of verhuur van andere gemotoriseerde voertuigen en overige toeristische diensten (bijvoorbeeld excursies en entree voor attractieparken, musea of concert). Dat teambuilding event in Maastricht met overnachting en stadstour is dus een pakketreis, maar een weekend Efteling met de bus en/of showtickets en een citytrip Parijs ook.

Dit blijkt veel vragen op te roepen. Niet alleen over het hoe en wat, maar ook over de oplossingen en andere stappen die je moet nemen. IDEA en CLC-VECTA organiseren daarom een interactieve kennissessie, met hun netwerk van partners en experts, om je wegwijs te maken in deze complexe materie.

Programma
13.30      Inloop & registratie
14.00      Start programma (plenair)
               - Toelichting Richtlijn Pakketreizen door Dilara Kocer, jurist bij DVAN
               - Q&A Dilara Kocer
               - Introductie Experts
15.30      Pauze
15.45      Q&A met de Experts (ronde 1)
16.15      Q&A met de Experts (ronde 2)
16.45      Netwerkborrel
 
De Experts
Uiteraard is er alle gelegenheid om nog meer vragen te stellen over de Richtlijn Pakketreizen. Maar we hebben ook experts gevraagd aanwezig te zijn om vragen over andere relevante onderwerpen te kunnen beantwoorden. Van de insolventieregeling via SGRZ en touroperatoraansprakelijkheid tot event- c.q. onkostenverzekeringen en fiscale zaken als de Reisbureauregeling en btw-verhoging.
 
Voor wie?
Ieder event- of incentivebureau dat (ook al is het maar 1x per jaar!) een event organiseert en aanbiedt met 2 of meer ‘reisdiensten’. Deelname voor leden van CLC-VECTA en IDEA is kosteloos, MPI leden nemen tegen het gereduceerde tarief van € 25,-. Geen lid? Dan is je bijdrage in de gemaakte kosten € 50,-.

Praktisch
Datum: 22 mei 2018
Locatie: Amstel Boathouse in Amsterdam
Aanmelden: je kunt je online aanmelden.
Annuleren: kosteloos tot 3 dagen voor de bijeenkomst, daarna € 45,-
No-show: € 45,-

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Verschoor Events

  Bij Verschoor Events organiseren wij telkens weer de mooiste belevingen tijdens uw incentive, evenement of groepsreis.
 2. België Toerisme Wallonië - Ardennen

  Meet in Green in het zuiden van België
 3. VervoersProjecten Nederland

  VPN zorgt ervoor dat uw evenement, bijvoorbeeld een grootschalig bedrijfsuitje of (inter)nationaal congres, een begin...
 4. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  SCIB is de overkoepelende organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en...
 5. Foundation Riga Tourism Development Bureau

  Betaalbaar, betrouwbaar en veilig- Riga de perfecte meeting & event locatie van Noord Europa

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners