Hulp+bij+de+aanvraag+van+de+Tegemoetkoming+Vaste+Lasten+%28TLV%29+voor+eventbedrijven
Nieuws

Hulp bij de aanvraag van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) voor eventbedrijven

Heeft jouw eventbedrijf moeite om de vaste lasten te betalen door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kun je via de Subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) maximaal € 50.000 ontvangen. Dat kan van 30 juni 2020 12:00 uur tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur.

De tegemoetkoming is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers die voor de TOGS-regeling in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL. Daarnaast moet u voldoen aan de overige voorwaarden. De getroffen sectoren staan op de lijst met vastgestelde SBI-codes. Volg deze checklist om vooraf zeker te zijn dat je aanmerking komt voor de TVL:

Voorwaarden

Als u in aanmerking wilt komen voor de TVL, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Bekijk alle voorwaarden

SBI-codes

De hoofd- of nevenactiviteit van uw bedrijf moet overeenkomen met één van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en geeft aan wat de hoofd- en de nevenactiviteiten van een bedrijf zijn. Uw bedrijf moest op 15 maart 2020 met deze hoofd- of nevenactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. Komt de hoofdactiviteit niet in aanmerking, maar meerdere nevenactiviteiten wel? Dan berekenen we de TVL op basis van de nevenactiviteit met het hoogste CBS-percentage gemiddelde aandeel van de vaste lasten in de omzet.

Bekijk alle vastgestelde SBI-codes


Niet-aansluitende SBI-code

Vindt u dat uw bedrijfsactiviteiten vallen onder één van de vastgestelde SBI-codes, maar staat u met een andere SBI-code bij KVK geregistreerd?

Lees meer over de herbeoordeling van uw SBI-code


 

Aanvragen

  • U vraagt de TVL aan via mijn.rvo.nl. Dit kan van 30 juni 2020 12:00 uur tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur.
  • Heeft u eerder via TOGS een eenmalige tegemoetkoming ontvangen? En wilt u nu in aanmerking komen voor de TVL? Dan moet u een nieuwe aanvraag doen voor de TVL.
  • Voor uw aanvraag heeft u eHerkenning niveau 1 (of hoger) of DigiD nodig. Als u DigiD gebruikt, moet u degene zijn die bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf.
  • Binnenkort kunt u de TVL ook door een intermediair laten aanvragen. Met eHerkenning kunt u een accountant of andere tussenpersoon machtigen. Wilt u een e-mail ontvangen als dit mogelijk is? Laat dan uw e-mailadres achter.

Schrijf u in voor een update over intermediairs

Uw aanvraag direct regelen

Aanvraagproces

Hoe bereidt u uw aanvraag voor? Hoe vraagt u de regeling precies aan? Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Bekijk het aanvraagproces

Hoogte van de subsidie

Hoeveel u ontvangt, hangt af van uw omzetverlies en uw branche. Als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000. De TVL compenseert maximaal 50% van de vaste lasten.

Bekijk de berekening van de subsidie

Meer weten?

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.