HSMAI+op+de+bres+voor+mensen+met+een+%27lastig+lichaam%27
Nieuws

HSMAI op de bres voor mensen met een 'lastig lichaam'

HSMAI Nederland gelooft, net als de Valid Foundation, in de kracht van mensen met een ‘lastig lichaam’. Daarom steunt HSMAI al enige jaren oprichtster Nicolette Mak van de Valid Foundation bij haar zoektocht naar bedrijven die zich hiervoor openstellen.

Zij roept de leden van de Valid Foundation op, en daarmee de hele gastvrijheidindustrie, deze week (7 -11 juni) het convenant ‘open voor een lastig lichaam’ te ondertekenen. Nicolette komt dan speciaal met een TV ploeg langs. Nicolette Mak (Valid Foundation), voorvechtster voor arbeidsdeelname van mensen met een lastig lichaam, zoekt de komende week honderd werkgevers die hun handtekening willen zetten en daarmee zeggen: als ik een vacature heb, sta ik serieus open voor werknemers met een handicap of een chronische ziekte. Ook bedrijven uit de eventbranche worden opgeroepen het convenant te tekenen.

Positieve aandacht
Vrijdag 4 juni is de actie van start is gegaan waarbij Mak zelf op pad gaat en ‘koud’ aanklopt bij bedrijven en de lijsttrekkers van grote politieke partijen. Ze wordt op de voet gevolgd door een tv-ploeg. De 100 bedrijven die deze week al tekenen, behoren daarmee tot de initiatiefnemers van dit convenant. Ze krijgen niet alleen positieve aandacht, maar ook een icoon waarmee ze laten zien dat mensen met een handicap of chronische ziekte een gelijke kans krijgen op een baan. Dit icoon mogen zij voortaan in al hun vacatures plaatsen. In navolging van DieTwee en Regus tekenen Mark Rutte, Jan Peter Balkende en Job Cohen maandag 7 juni het convenant.

Social Return on Investment
Nicolette Mak: 'Met het ondertekenen van ‘het open voor lastig lichaam convenant’ laten bedrijven zien dat ze serieus de wens en wil hebben om minder validen en chronisch zieken een gelijke kans te geven op de arbeidsmarkt. Het biedt bedrijven de mogelijkheid concreet invulling te geven aan het MVO-beleid; het geeft bedrijven social return on investment. Het is hét antwoord op de vergrijzende arbeidsmarkt van de komende jaren en zorgt ervoor dat de overheid en dus de samenleving enorm kan besparen op de maatschappelijke kosten. En het biedt mensen met een lastig lichaam het inzicht dat ze werkelijk welkom zijn.'

'De pragmatische benadering van zaken door Nicolette en haar organisatie spreekt ons al jaren bijzonder aan. Daarnaast zijn er ook in onze industrie natuurlijk arbeidsplaatsen die, meer dan nu het geval is, heel goed door iemand ‘met een lastig lichaam’ kunnen worden ingevuld', aldus Hans Poortvliet van HSMAI Nederland. 'Vandaar dat we ook deze actie graag onder de aandacht van onze leden en industrie brengen.'

De actie van Nicolette Mak kan worden gevolgd op internet www.goodblog.nl en via Twitter @nicolettemak. Op Validfoundation.nl doet Nicolette Mak verslag, en wanneer Mak een bedrijf of politicus bezoekt, is er een update.
 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.