Hotel+WICC%3A+een+vierde+ster+als+goede+impuls+in+verwarrende+tijden
Persberichten

Hotel WICC: een vierde ster als goede impuls in verwarrende tijden

De champagne mocht open, bij het WICC. Het Wageningse hotel kreeg afgelopen week namelijk een vierde ster. ,,Ook voor een weekendje weg zijn wij nu interessant.’’

Al het personeel - zo’n veertig man in totaal - had algemeen directeur Jessica de Groot opgetrommeld om het glas te heffen. Voor sommige collega’s voelde het - door de uitbraak van het coronavirus - bijna als een reünie. Ook voor de uitbater van het 208 kamers tellende hotel zijn het soms verwarrende tijden. 'Maar die vierde ster geeft wel een enorme positieve impuls, voor ons allemaal.'

Ruim twee jaar geleden namen De Groot en haar man het hotel over. Zij werd algemeen directeur, echtgenoot Steff richtte zich op de commercie. ,,En als ik op die tijd terugkijk, hebben we stiekem toch best een hoop voor elkaar gebokst. Niet alleen voor het oog is er een hoop veranderd, ook het imago is weer in ere hersteld.’’

Het Polen-hotel, zo werd het WICC in het verleden gekscherend wel eens genoemd. Op alle verdiepingen en in barakken op de parkeerplaats verbleven honderden Poolse arbeidsmigranten. 'Je kan je wel voorstellen wat voor zooitje dat heeft gegeven. Voor ons was er dan ook verschrikkelijk veel werk aan de winkel, toen we het overnamen’’, blikt De Groot terug. ,,Vrijwel alles was verwaarloosd en uitgeleefd. Zelfs de matrassen waren afgekeurd. Heel treurig. We hebben de boel dus vanaf de grond weer op moeten bouwen.'

Alleen delen van de buitenkant van het bijna vijftig jaar oude hotel herinnert nog aan het verleden. ,,Maar binnen is alles inmiddels wel aangepakt.’’ Een taak die de algemeen directeur maar al te graag zelf onder handen nam. 

Terras met uitzicht op de stadsgracht
De laatste upgrade, het fonkelnieuwe terras aan de zuidkant van het hotel met uitzicht op de stadsgracht, moet ook de inwoners van Wageningen richting het hotel doen bewegen. 

'Ik denk dat veel mensen in de regio ons hotel in de laatste jaren voor de overname een beetje uit het oog zijn verloren. We horen in ieder geval veel verbaasde reacties, als mensen uit de buurt bij ons komen. En dan in positieve zin, gelukkig.'

Daarnaast blijft het hotel, dat met restaurant en brasserie Beau ook voor niet-hotelgasten iedere dag is geopend, ondertussen volop mikken op de zakelijke markt. 'Wij maken ons eigenlijk niet zoveel zorgen over de coronacrisis en mogelijke naweeën daarvan. Want wat wij aan het bedrijfsleven kunnen bieden, is uniek.' Met zesentwintig vergaderzalen is het WICC marktleider in de regio. 'En in onze grootste zaal kan je straks gemakkelijk met honderd mensen tegelijk vergaderen, op anderhalve meter afstand. Maar tegelijkertijd vind ik het nog veel belangrijker hoe die zakelijke gasten het hotel qua sfeer ervaren', voegt ze eraan toe. 

'Want vaak is het zo: hoe groter, hoe sterieler en zakelijker. Dat is alles wat wij vooral niet willen zijn. Veel van onze gasten komen - vanwege een zakelijke afspraak - in hun eentje naar ons hotel. Juist voor deze mensen moet het alsnog warmte uitstralen. In de lobby, tijdens het diner en ’s ochtends bij het ontbijt.’

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.