Hoofdredacteur Sjoerd Weikamp krijgt dé onderscheiding op het gebied van livecommunicatie: Lintje voor Live

10-09-2020 - Voor één keer is hoofdredacteur Sjoerd Weikamp niet aan het woord op EventBranche.nl Met de bijzondere reden dat hij vandaag tijdens de Experience Conference van IDEA een Lintje voor Live heeft mogen ontvangen. Voor het vierde jaar op rij wordt door IDEA een vakgenoot geëerd die zijn/haar nek uitsteekt. Als team van EventBranche.nl zijn wij ontzettend trots te vermelden dat onze eigen hoofdredacteur Sjoerd Weikamp het lintje in ontvangst heeft mogen nemen.

IDEA staat voor livecommunicatie. Live is volgens hen de plek waar zaken tastbaar worden en boodschappen uitgroeien tot belevenissen. Een boodschap die onze hoofdredacteur elke dag weer onderstreept. Met het Lintje voor Live eren ze van IDEA jaarlijks een vakgenoot:  'Een oprechte hommage aan puur vakmanschap', gegeven vanuit de branche en toegekend door IDEA. Een hele eer om een lintje te ontvangen en dit jaar is het lintje voor niemand minder dan Sjoerd Weikamp. 

Waar Sjoerd elke dag een ongekend lange takenlijst afwerkt, tussen het opstarten van initiatieven, het leggen van verbindingen en het aflopen van afspraken door, was het afgelopen maandag op het kantoor van EventBranche.nl niet anders. Door collega Robin was er een conference call met Maarten Schram, de managing director van IDEA in de agenda gezet. Tijdens dit gesprek informeerde Maarten naar mogelijke gegadigden voor het Lintje voor Live. Nadat Sjoerd onderbouwd had wie volgens hem de hommage verdiende verraste Maarten hem met de boodschap dat niemand minder dan hijzelf diegene is die dit jaar door de branche in de spotlight wordt gezet. "Er rolde steeds maar één naam uit, ene meneer Sjoerd Weikamp."
Een blijk van waardering die wij als collega's alleen kunnen toejuichen. Waar hij naast onze hoofdredacteur ook de afgelopen maanden de stem van de branche was en waar hij met zijn chronische positivisme energie blijft
creëren. Na het gesprek met Maarten Schram kregen wij een Sjoerd te zien die wij niet vaak zien, een Sjoerd die zichtbaar geraakt was. 

Tijdens de The Experience Conference 2020 werd het Lintje voor Live officieel aan Sjoerd overhandigd. Door Maarten Schram geïntroduceerd als een grote enthousiasteling die de kracht van live keer op keer onderstreept. De boodschap die Sjoerd deelde tijdens een aantal live momenten, tijdens de European Best Event Awards waar hij zijn blouse opentrok om zijn woorden kracht bij te zetten maar ook de woorden die hij sprak op de barricades bij de Gouden Giraffe en de speech die kippenvel opleverde tijdens Live Again afgelopen juli in de Fokker Terminal zorgden ervoor dat hij dit jaar de prijs in ontvangst mocht nemen. Een boodschap die juist in deze tijden krachtiger is dan ooit.

Sjoerd Weikamp: 'Ik ben zo apetrots. Mijn bevlogenheid is nog krachtiger geworden. We moeten blijven geloven in ons eigen vak, het vak van live contact.'
Wat zijn boodschap is voor opdrachtgevend Nederland?  'Onze branche is in staat om evenementen tot perfectie te organiseren. De bal ligt nu bij de opdrachtgever. De kracht van live is en blijft de grootste kracht binnen de marketingmix.'


De collega's van EventBranche.nl zijn mega trots, Sjoerd van harte gefeliciteerd!

Natuurlijk vroegen wij hem even een eerste reactie te geven:

 


De opening van Sjoerd Weikamp tijdens Live Again afgelopen juli in de Fokker Terminal (vanaf 1:20 ) 

European Best Event Awards: Sjoerd Weikamp (EventBranche.nl) the future of marketing

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners