Hoe zit het met eventsponsoren in 2018?

07-08-2018 - Het vergt creativiteit om sponsoring te regelen voor uw evenement. Naast creativiteit vergt het een uitgebreide gegevensanalyse. Het begrijpen van de behoeften van sponsors en het realiseren van een return on investment (ROI). EventBranche neemt u, samen met EventManagerBlog mee in de wereld van de sponsors.

EventManagerBlog ondervroeg duizenden eventprofessionals en wat bleek? Het vinden van sponsors blijkt nog steeds een grote uitdaging voor evenementprofs. Toen eerder dit jaar eventprofs naar hun grootste uitdagingen werden gevraagd, was het vinden van sponsors het op één na populairste antwoord, bijna de helft (49%) gaf dit als antwoord.

De bezorgdheid over het vinden van sponsors is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het moeilijk is om sponsorships te bemachtigen welke gelinkt zijn aan het evenement. De samenwerking moet wel in het totaalplaatje van het evenement vallen. Een meerderheid van de evenementprofessionals (53%) was het ermee eens dat het vinden van sponsors voor evenementen een strijd is. Minder dan een kwart (22%) zei dat ze niet worstelden om sponsors te werven.

Succes meten met sponsorships

Van de ondervraagden zei bijna de helft (42%) dat 'sponsor tevredenheid' als maatstaf voor succes werd gebruikt. Sponsoringinkomsten waren ook een belangrijke factor voor ongeveer een derde (32%) van de evenementprofs.

Hoe trek je een sponsor aan? 
Één van de belangrijkste tips: maak gebruik van de communities op sociale media. Zo onstaat er een 'buzz' omtrent uw evenement. In zo een community zoeken gelijkgestemden elkaar op. Het directe contact en delink met deze doelgroep is voor sponsoren interessant. Neem daarbij de volgende punten mee: 

- Investeer de tijd en moeite om uw gemeenschap te voeden met content en hen het hele jaar betrokken te houden. Er moet een goede reden zijn om je community actief te houden, in plaats van alleen maar te proberen vaart te zetten in de aanloop naar het evenement. Publiceer hoogwaardig online materiaal van waarde voor uw publiek. 
- Een open deur wellicht: durf anders te zijn. De beste manier om op te vallen, is door het op uw eigen manier te doen. 
- Gebruik inhoud die door uw sprekers / presentatoren is gemaakt en stel deze gratis beschikbaar. Gebruik meerdere media: video, print, sessies die inspelen op de behoeften van de doelgroep
-Ontwikkel een sterke identiteit van een evenement. Maak vanuit je branding, communicatiestijl en focus iets dat herkenbaar en consistent is.
 

Extra tip: 
Veel bedrijven hebben een lange voorlooptijd als het gaat om het goedkeuren van sponsorbeslissingen (over een periode van meer dan 12 maanden voor sommige), dus hoe eerder u aan deze eerste stappen kunt beginnen, hoe groter de kans dat u uw handtekening zet.

Binnenkort leest u op EventBranche de overige tips voor het vinden van sponsoren.

_____________________________________________________________________________________________

Event Sponsorshop: 117 Ideas and trends to get more sponsors in 2018 first appeared on EventMB 


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners