Hoe een congres eruit ziet binnen de 1,5 meter maatschappij? Zo dus....

30-04-2020 - CORONA EN EVENEMENTEN - De vraag is natuurlijk: kan het? Kunnen we evenementen organiseren binnen de nog altijd genoemd 1,5 meter maatschappij die ons te wachten staat. Los van hygienische voorzorgsmaatregelen, die wellicht de afstand nog iets zullen verkleinen, maar voor de branche zou moeten gelden: als het moet dan kan het. Maar hoe ziet dat er dan uit?

Dankzij Bob van der Kolk, van Almere Citymarketing, stuitten we op een artikel van NOS.nl waar diverse locaties in een schets ingericht werden op basis van 1,5 meter afstand. Daarbij keken ze ook de naar de grote collegezalen op een universiteit. Die zalen staan wat ons betreft symbool voor congreszalen. NOS.nl sprak met Rudy Oude Vrielink, expert onderwijslogistiek aan Universiteit Twente, heeft wel een idee hoe een verantwoorde indeling er uit kan zien. Hij ontwierp cameratechnologie waarmee je in de collegezaal anoniem het aantal mensen kunt tellen. "We gebruiken die tellingen normaal gesproken om te bekijken of colleges beter naar een grotere of kleinere zaal kunnen. Maar ook de afstand tussen mensen meten is mogelijk."

De technologie zou de docent zelfs een signaal kunnen sturen als de juiste afstand niet gehandhaafd wordt. Ook voor de instroom in de zaal heeft Oude Vrielink een idee. "Dat moet gespreid, dus je kunt werken met een teller, die een signaal geeft als de volgende student naar binnen mag." (bron NOS.nl)

Ook andere locaties geven een aardig beeld van onze evenementen in de 1,5 meter maatschappij, al moet er wel bij gezegd worden, dat bij de voorbeelden hieronder van de bioscoop en de concertzaal wel verdeeld is op basis van bezoek met familie en partner. In de zakelijke indeling zullen stoelen naast elkaar niet bezet zijn:

De bioscoop

Concertzaal

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners