Hoe bied je online teambuilding activiteiten aan?

12-06-2020 - Mensen samenbrengen in één ruimte en met elkaar verbinden en een band opbouwen is altijd het business model van Catalyst geweest. Samen nieuwe dingen ervaren schept een band en als je dit samen doet dan leer je van en met elkaar. Catalyst geeft antwoord op de vraag: hoe bied je teambuilding activiteiten aan als je niet meer samen kunt komen?

Het team van Catalyst deelt hun kennis in het artikel Teambuilding werkt ook online in het online magazine Online Events: 'Net als zoveel bedrijven heeft het virus ons hard geraakt. Er is alléén maar 1 weg om hier uit te komen en dat is vooruit kijken en oplossingen zoeken. De vraag naar verbinden en contact maken is er niet minder op geworden. Sterker nog, dat speelt de komende jaren wellicht een nog grotere rol dan vóór de crisis.' 

Op zoek naar het antwoord op de vraag 'hoe bied je teambuilding activiteiten aan als je niet meer samen kunt komen?', geeft Catalyst vier voorbeelden:

Er zit een jongen vast in de virtuele wereld. Hij moet bevrijd worden en jullie krijgen hier de kans voor. Je volgt een serie escape style opdrachten die je met je team moet oplossen. Eén voor één gaan jullie de virtuele wereld in en moet je zo goed mogelijk samenwerken met de andere teamleden die niet dezelfde informatie hebben en niet hetzelfde zien als jij.

De enige manier om hier samen uit te komen is met empathie en inlevingsvermogen. Leer de juiste vragen te stellen om de informatie uit te wisselen tussen de virtuele wereld en de echte wereld. 

 

Race around the World

Vanuit je bureaustoel ga je op reis in een virtuele rondreis over 6 continenten. Ieder team heeft een ontdekkingsreiziger en een aantal gidsen om de weg te wijzen. Je deelt de informatie om opdrachten uit te voeren waarbij je creatieve oplossingen en soms zelfs creatieve outfits moet zien te vinden om verder te komen in het spel. 

 

In vrijwel ieder bedrijf is innovatie nu een hot item. Hoe kom je deze crisis het beste door en hoe kan je jezelf opnieuw uitvinden of aanpassen aan de nieuwe wereld. In dit spel ga je in teams aan de slag om nieuwe producten te vinden, een kosten besparing te realiseren of om de klantervaring te verbeteren.

Peak Performance

Een groep individuele specialisten moet samenwerken om het ultieme doel te halen. Het beklimmen van de mount everest. Je moet beslissingen nemen op basis van de informatie die je hebt vanuit jouw rol. Je moet je aanpassen aan de omstandigheden en jouw team veilig en snel naar de top leiden, maar ook weer terug naar het basiskamp.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. IJzeren Man Strandpaviljoen

  Strand, kabbelend water, lounge terrassen, prachtige groene omgeving, IJzeren Man Vught is dé perfecte strandlocatie...
 2. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 3. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.
 4. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 5. Markant Outdoorcentrum

  Een Bedrijfsfestival of sportief evenement bij Markant Outdoorcentrum. Kom gegarandeerd met mooie verhalen thuis!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners