De HME Group, met culinair directeur Ron Blaauw,
heropende vorige week ‘Brasserie Paardenburg’ in Ouderkerk aan de Amstel voor de
zakelijke markt. Onder leiding van Andrès Delpeut en nieuwe chef-kok Jan-Willem
Teunis, gaat de locatie zich onder meer beter profileren als
evenementenlocatie.
Grote belangstelling tijdens de zakelijke openingslunch
Om de befaamde locatie aan de Amstel beter in de zakelijke evenementenmarkt te zetten, kwam Eugene Lubbers over van De Fabrique in Maarssen. Hij is duidelijk als het gaat om Brasserie Paardenburg als evenementenlocatie: 'Het is op dat vlak eigenlijk een vergeten locatie, terwijl wij alles te bieden hebben voor zakelijke evenementen. Paardenburg is geen locatie voor evenementen met 1000 personen, maar wel een kwalitatieve locatie met twee sterren chefs in de keuken.'
Sterren Catering
De locatie willen binnen een jaar op de zakelijke evenementenkaart staan en
daarna is het de bedoeling dat Brasserie Paardenburg met haar zeer hoogstaande
culinaire aanbod ook op locatie gaat met sterren catering. 'Op de locatie zelf
is alles aanwezig: we hebben met de historische uitspanning voor paarden
van trekschuiten een prachtige authentieke evenementenlocatie, inclusief een
ruime tuin. Daarnaast heeft de brasserie op de eerste etage diverse vergader- en
meetingmogelijkheden.'
Evenementen knowhow
Lubbers neemt zijn expertise van De Fabrique mee naar Paardenburg. 'Het
zijn natuurlijk twee totaal verschillende locaties, maar de evenementen knowhow
die ik bij De Fabrique heb opgedaan komt hier zeker van pas.' En zijn
persoonlijk doel? Terwijl Lubbers onder het genot van een voortreffelijke lunch
naar de Amstel kijkt: 'Met de Amstel direct voor de deur (1,5 uur varen van
hartje Amsterdam, SW) lijkt het mij fantastisch om het eerste varende congres
van Nederland te organiseren met natuurlijk Paardenburg als
vertrekpunt...'
Over Paardenburg...
En zo zet de locatie zichzelf in de markt: 'Het karakteristieke pand aan de
Amstel ondergaat momenteel nog een cosmetische verbouwing. Deze plek is, ook
historisch gezien, legendarisch, de mogelijkheden zijn er, mede dankzij het
schitterende terras en de opties in de tuin, legio, terwijl de ligging, zo
centraal aan de uitnodigende Amstelzijde, meer dan fantastisch genoemd mag
worden, zelfs met betrekking tot de alleszins comfortabele parkeerfaciliteit.
Onder de nieuwe naam ‘Brasserie Paardenburg’ zal het toegankelijker worden voor
een breder publiek. Ten einde die toegankelijkheid flink te verhogen worden alle
drempels, in elke figuurlijke betekenis, flink verlaagd. Inclusief de menukaart
en de daarop vermelde prijzen.'