Hitachi bouwt enorme stand op Bauma 2019 vol contentbeleving en VR attracties

07-05-2019 - EVENEMENTENTECHNIEK - In opdracht van Gielissen Interiors | Exhibitions | Events hebben Faber Audiovisuals en Univate uiterst geavanceerde technologie geleverd voor de indrukwekkende en enorme stand van Hitachi op de Bauma 2019 in München.

Hitachi wilde graag laten zien wat het te bieden heeft en durfde het aan om met hun beursstand boven het maaiveld van Bauma 2019 uit te steken. Letterlijk met een tijdelijk 'gebouw' van twee verdiepingen dat zijn gelijke niet kende, maar in die grootsheid juist ook qua contentbeleving. 

AR- en VR-beleving
Faber en Univate hebben de inhoud van de storytelling ontworpen, gecoördineerd en uitgevoerd in samenspraak met Gielissen en Hitachi. Naast de “reguliere” inhoud voor de schermen werden de nieuwste technologieën toegepast om de bezoeker een overrompelende AR- en VR-beleving te geven. Bezoekers konden via een virtuele visualisatie de nog niet bestaande Wheel Loader van Hitachi bewonderen. Daartoe konden ze in een conceptuele cabine plaatsnemen en in virtual reality bekijken hoe de nieuwe machine eruit zal zien. Naast nieuwe machines biedt Hitachi ook gebruikte apparatuur aan. Voor potentiële kopers is het belangrijk te weten of het onderhoud van een machine eventuele aandachtspunten kent. Om dit te visualiseren werd de Microsoft HoloLens ingezet. De EX-2600 graafmachine was dé grote publiekstrekker. Faber en Univate leverden een photobooth in de enorme bak van de graafmachine.

Apparatuur
Wat betreft de apparatuur leverde Faber Audiovisuals grote schermen met de schitterende ROE CB5, 5,7 mm LED-buitenschermen met hoge helderheid. Om de verschillende informatieschermen aan elkaar te “knopen” werd maar liefst 300 m aan ROE-strips geïnstalleerd. Om de bezoekers in de bierschuur de beste plek te geven, werd er een ROE BO2.8 scherm met hoge resolutie geplaatst.Voor het demonstratieterrein leverde Faber Audiovisuals draadloze televisiecamera’s, playout, schakelapparatuur en een geluidssysteem. Op verschillende plaatsen werden touchscreens van 85 inch geïnstalleerd om kleine presentaties te verzorgen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. ACS audiovisual solutions

  Passende audiovisuele- en IT oplossingen voor ieder evenement, vergadering of congres.
 2. Bijman Audiovisueel

  Bijman Audiovisueel verzorgt licht- beeld- en geluidstechniek voor corporate events. Met grote zorg en aandacht...
 3. Event Wifi

  Event Wifi levert sinds 2009 draadloos internet voor evenementen. Voor conferenties, hackathons, festivals of...
 4. EventOplanner

  EventOPlanner is een uitgebreid platform waarmee snel en betaalbaar event-apps en locatie-apps in elkaar worden...
 5. Azavista

  Azavista verhelpt de ergernissen van zakelijke evenementprofessionals door te zorgen voor een efficiëntere...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners