Het verhaal van Cvent: CEO Reggie Aggarwal over de toekomst van eventtechnologie

19-11-2019 - Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Regvent Aggarwal, CEO van Cvent, zijn startup oprichtte met als missie de eventindustrie te transformeren. Inmiddels heeft het bedrijf 4300 werknemers en verschillende andere bedrijven, waaronder Social Tables en DoubleDutch. Met partner Eventmanagerblog deelt hij waardevolle inzichten over eventtech en het opbouwen van een succesvol bedrijf in deze snel veranderende branche.

Cvent biedt software voor eventbeheer, web enquêtes en e-mailmarketing, evenals een wereldwijde eventlocatiedirectory met meer dan 150.000 locaties. Het eventlandschap is de afgelopen twee decennia echter flink geëvolueerd, waarbij technologie de moderne eventbeleving definieert. Aggerwal deelt 4 tips over hoe te investeren en te slagen in de eventtech-industrie:

 

1. Bedrijfscultuur handhaven
Omdat Cvent in de loop der jaren is uitgebreid, heeft Aggarwal een duidelijke strategie gehandhaafd als het gaat om de bedrijfscultuur, om ervoor te zorgen dat Cvent nooit zijn kernwaarden en missie verliest. Hij begon met één belangrijk productaanbod, dat vooral werd aangedreven door organische groei, en zich niet richtte op te snel groeien. Pas na 12 jaar, toen het bedrijf een solide product en klantenbestand had opgebouwd en klaar was om uit te breiden, deed Cvent zijn eerste acquisities. Aggarwal concentreerde zich op het toevoegen van producten aan het aanbod van Cvent dat het platform compleet maakte en het best mogelijke product aan zijn klanten aanbood.

Het handhaven van de cultuur die Cvent heeft opgebouwd omvat het beoordelen van het waardesysteem en de missie van een bedrijf, voordat er iets in gang wordt gezet om te zien of dit overeenkomt met dat van Cvent. Aggarwal heeft hierin veel succes gezien en is een voorbeeld van deze best practice voor groeiende bedrijven.

2. Investeer in technologie
Volgens Aggarwal is eventtechnologie overal, het versnelt en is constant aanwezig gedurende de hele levenscyclus van een evenement. Hij onderstreept het belang van technologie in moderne evenementen en van organisatoren die hun competentie op dit gebied vergroten, om ervoor te zorgen dat ze technologie kunnen inzetten om hun evenementen te verbeteren en aan de vraag van klanten te voldoen.

Voor bedrijven die momenteel actief zijn in de eventtech industrie, zijn investeringen in R&D essentieel. Cvent heeft in de afgelopen twee jaar bijna 2.000 nieuwe medewerkers aangenomen, met een bijzondere focus op ingenieurs om hun product te ondersteunen en te blijven innoveren om hun klanten beter van dienst te kunnen zijn.


Bedrijven zullen voortaan hun sterke punten en expertise moeten gebruiken bij het samenwerken met anderen, om aan de klantvraag te voldoen en het best mogelijke product te creëren.


3. Verbinding bevorderen
Aggarwal legt een grote nadruk op het aanmoedigen van een verbinding tussen zowel klanten als werknemers, wat wordt aangetoond door het jaarlijkse CONNECT-evenement van Cvent. De nieuwste editie bood plaats aan 4.500 aanwezigen en bood klanten de mogelijkheid om het hele Cvent-team persoonlijk te ontmoeten, van het klantenservice-supportteam tot de productmanagers tot het leiderschap.

Aggarwal noemt twee belangrijke voordelen van het organiseren van een dergelijk evenement, de eerste is dat het medewerkers betrekt en motiveert, wat aansluit bij de sterke bedrijfscultuur in de kern van Cvent. Het evenement stelt klanten ook in staat om met andere klanten te praten over hoe zij Cvent en eventtech in het algemeen gebruiken, wat helpt bij het verspreiden van bewustzijn over beschikbare tools en tips over hoe ze te gebruiken voor verschillende soorten bedrijven en evenementbehoeften.

Cvent CONNECT benadrukt het belang van live-evenementen en is een uitstekend voorbeeld van hoe Cvent ze gebruikt om evenemententechnologie te promoten - niet alleen hun eigen platform - en om uit de eerste hand te laten zien hoe de evenementenindustrie verandert.

4. Blijf open voor samenwerking
De eventtech-industrie is nog jong en Aggarwal is enthousiast over de toekomst en de kansen die beschikbaar zijn voor aspirant-ondernemers en zelfs "intrapreneurs" die innovatie binnen hun bestaande bedrijven willen stimuleren.

Een van de belangrijkste adviezen die hij deelde, was om ervoor te zorgen dat er nieuwe producten worden gebouwd om deel uit te maken van een open ecosysteem. Klanten willen over het algemeen alles wat ze nodig hebben op één plek kunnen krijgen, de acceptatie van alles-in-een-oplossingen groeide zelfs met 27% van 2018 tot 2019. Dit is iets waar Aggarwal zich op richt bij het uitbreiden van Cvent, zowel door productontwikkeling als door overnames, en het zal steeds belangrijker worden naarmate de industrie zich ontwikkelt.

Of ontwikkelaars een robuust platform of een ander type product willen bouwen, het is essentieel om met anderen te kunnen samenwerken en integratiemogelijkheden te kunnen bieden. De eventtech industrie groeit en verandert voortdurend, met voldoende ruimte voor innovatie in verschillende sectoren. Voortaan zullen bedrijven hun sterke punten en expertise moeten gebruiken bij het samenwerken met anderen om aan de klantvraag te voldoen en het best mogelijke product te creëren.

Conclusie
Cvent is actief geweest in evenemententechnologie ver voordat technologie breed werd toegepast, laat staan als een onderdeel van een moderne evenementstrategie. Het is nu een spannende tijd om deel te nemen aan eventtech, en Aggarwal is van plan met zijn klanten mee te blijven schalen en aspirant-ondernemers te begeleiden bij het vormgeven van de toekomst van de industrie.Cvent CEO Reggie Aggarwal on the Future of Event Technology first appeared on Eventmanagerblog.com.

 


 EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. PRG

  Production Resource Group (PRG) is de toonaangevende internationale leverancier voor evenementen.
 2. Close

  Close is een mobiel communicatie & commerce platform voor live events. Wij verhogen de engagement met jouw bezoekers:...
 3. Halito!

  Met Halito! beheer je uitnodigingen, gastenlijsten, sms campagnes, (no)shows, enquêtes en statistieken in één...
 4. AVEX B.V.

  Al meer dan 25 jaar voorziet AVEX bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland van audiovisuele oplossingen...
 5. Azavista

  Azavista verhelpt de ergernissen van zakelijke evenementprofessionals door te zorgen voor een efficiëntere...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners