Het robot tijdperk op evenementen is aangebroken

10-05-2019 - EVENTTRENDS - In de #EventTrends2018 deed EventBranche Magazine een voorzichtige voorspelling: de robot gaat binnen nu en heel snel onderdeel worden van onze live momenten, onze evenementen. En dat 'heel snel' lijkt nu definitief te zijn aangebroken. Schrik niet, laat u verrassen en profiteer van het feit dat de robot nu nog voor een WOW-effect zorgt. Straks is het gemeengoed...

Er is al veel gesproken en geschreven over dat het in de wereld van eventmarketing en live communicatie soms zo lang duurt voordat innovaties hun plek vinden. De nieuwe technologische ontwikkelingen, apps, tools ze hebben het zwaar, want wat is het toch prettig op het gebaande pad. Daarmee wordt helemaal niet gezegd dat we niet creatief of onderscheidend zijn, maar we laten wel wat kansen liggen. En of het bij de opkomst van de robot nou echt om een kans gaat? Dat laten we graag aan jullie, al zien we wel mogelijkheden voor het op een leuke manier verzamelen van data, het verrassingseffect en ultieme vraagbot voor iedere bezoeker... Benieuwd hoe lang het duurt voordat de robots onze evenementen gaan bemannen/bevrouwen? Niet lang, want hier alvast een paar voorbeelden:

robot op evenement

Robot als eventfotograaf

Het bedrijf servicerobots.com lijkt vooralsnog de pionier als het gaat om het ontwikkelen van robots die op evenementen inzetbaar zijn. De 'robotzusjes'  Eva, Eva en Amy zijn inmiddels instaat om als fotograaf, enqueteur en ober op te treden tijdens evenementen. Een garantie op veel bekijks, maar of Eva de fotograafrobot ooit mensen kan vervangen? Wij vroegen het Ramon van Clickshots.nl:

'Als zelfstanding fotograaf kan zo'n robot best handig zijn om mee te nemen naar een evenement. In het verleden hebben we vaker twee fotografen ingezet: eentje voor het maken van de sfeerimpressie (inhoud, content) en een tweede voor het fotograferen van de bezoekers (smoelenfotografie). Inmiddels zijn er fotohokjes, fotobooths, fotozuilen en vele andere oplossingen. In dat rijtje past ook de fotorobot.'

'Naast fotograaf ben ik ook ondernemer en misschien is dit wel het moment om zo'n robot als collega erbij te nemen. Heb ik in elk geval altijd iemand bij me om mijn tas te dragen.'

PRIJS: vanaf +/- 550,- euro voor een evenement en 17.400,- euro aanschaf


Bron: servicerobots.com

 

De robot als evenementenhost

Pepper de robot was de opvallende co-host tijdens de Gouden Giraffe Event Awards 2017. Maar de robot wordt inmiddels regelmatig ingezet om 'echt'  als host te dienen voor evenementenbezoekers. En ja, er gaat niets boven de warmte van een mens die welkom heet, begeleid en richting geeft op een evenement, maar het is toch ook wel heel erg bijzonder om door een robot welkom geheten te worden, met ook nog eens de mogelijkheid van een uitgebreid voortraject:


Bron: EventBots.nl

 

De robot als keynote spreker

Een stapje verder en een garantie op klapperende oren, is de keynote als spreker. Mocht het aansluiten op jouw thema of concept dan is de robot als spreker echt een aanrader.  En ze zijn al enorm ver, waardoor goede interactie ook echt mogelijk is:


Bron: Hanson Robotics

Bovenstaand voorbeeld van robot Sophia brengt een kostenplaatje met zich mee. De inzet van deze robot ligt tussen de €50.000 - €100.000
 

De robot als service / tas

Wellicht een beetje ver gezocht, maar stel je eens voor: een evenement of beurs en je hebt een aantal VIP's of top hosted buyers die je echt iets extra's wilt geven? Wat te denken van Gita de robot. Deze robot is je persoonlijke tas, opbergbox en begeleider ineen:


Bron: Piaggio Fast Forward

 

De robot als ober

Moet gezegd: heel snel en soepel gaat het nog niet, maar met een knipoog haal je wel iets heel bijzonders in huis, of op je evenement. Ontmoet Ginger, uit Nepal (!), die in dit restaurant gasten van eten en drinken voorziet als robot-ober:


Bron: Paaila Technology
 

 

 

2 Reacties

Jammer dat onze Me robot niet is genoemd in dit artikel.... Hij is al een aantal jaren met groot succes aktief op vele beurzen en events in Nederland en Belgie.
http:/www.robotacthuren.nl

Redactie: Beste Gerard, het gaat in bovenstaand artikel om 'echte robots', maar als we ooit een artikel maken over zeer effectieve beursstand toevoegingen, nemen we m zeker mee.
gerard Wielenga @ 10-05-2019 09:51 uur
En wat dacht je van onze Photo-robot! Kijk maar eens op https://www.saykaas.com/foto-robot/

Jasper van Es @ 11-05-2019 15:24 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 2. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 3. Kronenburg

  Zoekt u voor uw evenement of event een sprankelende Host of Hostess, een ervaren Teamleider, een elegant Hospitality...
 4. Omnivents, Avontuurlijk Evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 5. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners