Het+meest+toegankelijke+evenement+van+2019+in+Eindhoven%3A+GLOW
Persberichten

Het meest toegankelijke evenement van 2019 in Eindhoven: GLOW

De Gouden Duim 2019, de prijs voor de beste score op toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking, is uitgereikt aan lichtkunstfestival GLOW Eindhoven.

Foto: Foto GLOW Eindhoven
 

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven heeft deze prijs in het leven geroepen om evenementen te stimuleren meer rekening te houden met gehandicapten die willen meedoen aan de samenleving.

 

Chronische ziekte
Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven (PGE) is een vrijwilligersorganisatie die de collectieve belangen behartigt van alle Eindhovenaren met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte. Het PGE wil dat iedereen volwaardig kan meedoen aan het maatschappelijk leven en stimuleert evenementenorganisatoren de toegankelijkheid voor mindervalide bezoekers aan hun evenement te optimaliseren. In 2019 zijn wederom een aantal evenementen in Eindhoven door vrijwilligers van Stichting PGE bezocht en beoordeeld op bereikbaarheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid en veiligheid van evenementen voor mensen met een lichamelijke beperking. Aan het evenement dat het beste scoort, wordt een Gouden Duim toegekend. In 2019 is GLOW Eindhoven als beste uit de bus gekomen.

Hoofd Productie Tom Weerts: ‘Wij zijn heel blij met deze erkenning. GLOW Eindhoven is een evenement voor iedereen. We zien de samenwerking met Stichting PGE dan ook als een langetermijnrelatie en waar nodig voeren we elke editie op duurzame wijze verbeterpunten door. Dit jaar hebben we met name geïnvesteerd in de informatievoorziening op de website en hebben we vooraf de GLOWroute met de Stichting geschouwd, zodat er nog voldoende tijd was om een aantal plekken beter begaanbaar te maken voor invaliden.’

 

Vooraf advies ingewonnen
Voorzitter Toon van de Kerkhof van PGE geeft aan dat ‘GLOW zich enorm heeft ingezet om het begrip “inclusiviteit” uit te werken. Het resultaat vindt PGE bewonderenswaardig. Ook hebben ze ons vooraf om advies gevraagd.’ Hij wijst erop dat het ‘heel moeilijk’ is om bij zulke grote publieksevenementen de toegankelijkheid voor rolstoelers en andere mindervaliden te garanderen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.