5 februari 2014

Het eventrecept van de maand...

Door Sjoerd Weikamp

Rubrieken

EVENEMENTENLOCATIE STRANDPAVILJOEN - De Haven van Zandvoort is meer dan een strandpaviljoen. De evenementenlocatie heeft alles zo ingericht dat het door kan als meer dan volwaardige zakelijke eventlocatie. Daar hoort ook catering van hoog niveau bij. Om dat te benadrukken iedere maand een recept van de chef. Dit keer Ouderwets Winters.

Elke maand licht Chef Roy Moes van Strandpaviljoen De Haven van Zandvoort producten of recepten uit die typerend zijn voor die specifieke tijd van het jaar. Aangepast aan 2014 worden traditionele en nieuwe gerechten de gehele maand geserveerd. Speciaal voor EventBranche geeft hij zijn geheimen prijs. In februari is het thema “Ouderwets Winters”.

Rundersukade met eendenlever in korst deeg witlofcrème met gruyère kaas en een saus van eigen stoof jus.

Receptuur rundersukade (voor 6 personen):

2 kg rundersukade

I liter ketjap manis

250 dl rode wijn

5 tenen knoflook

3 takjes tijm

2 stengels sereh

5 blaadjes djeroek poeroet

1 liter kalf fond

korstdeeg

150gr eenden lever

200gr mager gerookt spek

Werkwijze:

Runder sukade aan braden in diepe pan met dikke bodem daarna rode wijn toe voegen plus alle kruiden ketjap en de kalf fond en 4 uur laten stoven . Daarna de sukade uit het stoofvocht halen, plukken en in een schaal doen onder tussen saus zeven en laten inkoken tot saus dikte. Rudersukade aanmaken met 1 derde van de saus en op smaak brengen met peper en zout. Korstdeeg in lange plak uit leggen en beleggen met spek en dun gesneden eendenlever. Kalfsukade hier opleggen en het geheel strak op rollen (als een banket letter) vervolgnes aflakken met eigeel. Het geheel 20 minuten afbakken op 180 graden.

Receptuur witlof crème met gruyere kaas:

600 gr witlof ringen

Scheut olijf olie

150 gr kook room

125 gr geraspte gruyere kaas

2 gr zout

2 gr peper

1 gr nootmuskaat

Werkwijze:

Witlof in olie aanzweten en laten uitlekken in vergiet.

Ondertussen de kookroom tot 2/3 inkoken en hierbij de witlof met rest van ingrediënten voegen . Als laatste de kaas toe voegen

Kalfsukade uit de oven halen in plakken snijden witlof en de saus er bij serveren

De Haven van Zandvoort, télkens verrassend in elk seizoen voor al uw (zakelijke-) bijeenkomsten van 8-800 personen, 365 dagen per jaar geopend!