Het beste Business to Consumer evenement ter wereld komt uit Nederland

24-12-2020 - BEA WORLD - Het beste B2C evenement ter wereld komt volgens de jury van de Best Event Awards World uit Nederland: de Uitmarkt, aan de hand van XSAGA Festivals, won met hun corona-proof editie de gouden award voor beste B2C DIGITAL/HIBRYD EVENT en beste 2nd DIGITAL TRANSFORMATION.

Na 42 jaar werd de iconische en traditionele ‘opening’ van het culturele seizoen in Nederland omgezet in een nieuw hybride businessmodel, waarmee ook nog eens een heel evenementenbureau, XSAGA Festivals, in de slipstream van dit evenement veranderde. De Uitmarkt won dus de award voor Best B2C event.

Uitmarkt vertaalt zich in ‘uit’ en ‘markt’. Precies wat het was de laatste 42 jaar. Bezoekers van de openluchtmarkt krijgen een voorproefje van wat cultuurmakers het nieuwe seizoen te bieden hebben. Het doel is om cultuur breed toegankelijk te maken, nieuw talent een springplank te bieden en jongeren aan te trekken op hun reis naar cultuur.

Hoewel COVID onze fysieke markt sluit, zorgt het ook voor nieuwe digitale kansen. We creëerden een digitaal platform ‘Thuismarkt’. Gebruikmakend van de naamsbekendheid van Uitmarkt, maar benadrukkend hoe het publiek er dit jaar gebruik van zou kunnen maken; thuis. Het platform stelt ons in staat om bij velen thuis te komen. Het zou eerder kunnen beginnen dan de drie dagen eind augustus. Zowel in de behoeften van het publiek, beperkt tot hun huis, als makers die niet kunnen presteren om bewustzijn en geld te creëren. Door de flexibiliteit van het platform kan het publiek kijken waar, wanneer en hoe ze willen. We beperkten de inhoud tot 15 minuten om ‘hapklare cultuur’ te serveren aan een jonge generatie die lange optredens niet kan ‘verteren’.

1 Reacties

Gefeliciteerd!!
Astrid @ 25-12-2020 00:34 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners