Het Amsterdams Proeflokaal maakt doorstart als restaurant- en eventlocatie

21-02-2019 - Het Amsterdamse Proeflokaal was tot voor kort failliet verklaard maar dankzij ondernemer Gert Blom, die tot afgelopen zomer chef-eigenaar was van sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam, maakt deze alsnog een doorstart. De restaurantlocatie, met 1800 m2 aan ruimte voor evenementen, heeft sinds kort haar deuren weer geopend.

Het Amsterdamse Proeflokaal opende in april 2017 en moest eind januari 2019 de deuren sluiten wegens een faillissement. Blom: 'Het pand heeft enorme potentie en is goed uitgerust. De naam Het Amsterdamse Proeflokaal blijft bestaan en ik wil er een internationale brasserie van maken. Gasten kunnen rekenen op lekker eten in een informele sfeer. Voor en achter de schermen voeren we wat kleine aanpassingen door, maar er komt geen grootscheepse verbouwing. De zaak is 1800 vierkante meter groot en leent zich ook geweldig voor events met grote groepen. Wij kunnen in één ruimte tot 1000 personen kwijt, daarin zouden we in Amsterdam wel eens uniek kunnen zijn. Gasten kunnen parkeren in de eigen parkeergarage onder het gebouw tegen marktconforme tarieven.'

De 24 personeelsleden zijn overgenomen bij de doorstart. Blom: “Ik ben blij dat we de medewerkers perspectief hebben kunnen bieden. Verder hopen we Het Amsterdamse Proeflokaal te behouden als opleidingscentrum voor de horecaleerlingen van het ROC van Amsterdam. Samen met het team gaan we er een fijne zaak van maken waar je terecht kunt voor lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer en voor events, presentaties en bedrijfs- of familiefeesten. Op 14 februari geven we elke gast die komt dineren een gratis glas feestelijke bubbels om te proosten op Valentijn én op de heropening.”

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Jaarbeurs Hallen

  Blije gezichten, tevreden bezoekers.
 2. Party Rent Group

  Inrichtingsconcepten, designmeubilair, catering equipment, event-logistiek
 3. Veldeman

  ‘Challenge our limits’: wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zoeken steeds naar de beste totaaloplossing op...
 4. Tobacco Theater

  TOBACCO Theater, een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam.
 5. Studio's Aalsmeer

  Studio’s Aalsmeer: Hét decor voor beurzen, congressen, recepties, productpresentaties en andere evenementen. De...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners