Hersenstichting transformeert groot live event naar online event in Studio Berlage

27-10-2020 - EVENEMENTEN IN CORONA TIJD - 700 bezoekers zouden aanwezig zijn tijdens het grootse live event van de Hersenstichting. Daar moest een streep door, maar dat leidde niet tot definitieve annulering, want samen met enkele eventprofessionals werd het live event omgeturnd in een online evenement. Voor het eerste vanuit Studio Berlage, de uitzendstudio in Beurs van Berlage.

In plaats van 700 live gasten wisten presentator Art Rooijakkers, illusionist Victor Mids en zanger Ernst Daniël Smid nu vele duizenden kijkers live aan het 'event' van de Hersenstichting te binden. Het evenement van de Hersenstichting was meteen de vuurdoop van de mogelijkheden in Studio Berlage, de studiosetting in evenementenlocatie Beurs van Berlage:

 

'Virtuele evenementen, of gedeeltelijk virtuele evenementen – de zogenaamde hybride evenementen – zijn in de huidige tijd niet meer weg te denken. Green screen studio’s en event studio’s schieten als paddenstoelen uit de grond. Omdat fysiek samenkomen op dit moment niet of nauwelijks mogelijk is, zoeken evenementlocaties en hun partners naar nieuwe manieren en flexibele manieren om sprekers en publiek bijeen te brengen, om mensen in een virtuele wereld te kunnen verbinden. Want de behoefte om elkaar te ontmoeten is en blijft sterk aanwezig.' 

 

De Beurs van Berlage vormde in juni dit jaar, samen met haar partners Faber Audiovisuals, Univate en Plugged Live Shows, het Beurs van Berlage Virtual Live Events platform, wat evenementorganisatoren de mogelijkheid biedt om hun fysieke evenement uit te breiden met een virtuele ervaring. Tijdens zo’n hybride evenement bezoeken gasten zowel live als virtueel de Beurs, ontworpen door meesterarchitect Berlage, en ervaren ook echt de ambiance van deze unieke evenementenlocatie.

Dit platform is nu uitgebreid met Studio Berlage, een event studio die op 13 oktober in gebruik werd genomen door de Hersenstichting, om hun 30-jarig jubileum te vieren met een groots opgezette award-uitreiking. Tijdens deze jubileumshow werd 1 miljoen euro uitgereikt aan het meest baanbrekende hersenonderzoek in Nederland. 'Studio Berlage is niet zomaar een green screen waarbij een spreker plat in een andere achtergrond wordt geprojecteerd, het is een echt podium in één van de historische zalen van de Beurs. Er wordt gewerkt met een LED-basis met daaromheen een virtuele wereld, wat een levendige interactie tussen publiek (zowel live als virtueel), presentatoren of meerdere keynote sprekers op afstand mogelijk maakt.'

Eenvoudig van virtueel naar hybride
“Wat uniek is aan Studio Berlage, is dat deze is opgebouwd in de Effectenbeurszaal van de Beurs. Hierdoor is een volledig virtueel evenement eenvoudig uit te breiden met live publiek zodra dit weer mogelijk is, door de 700 vierkante meters die de zaal biedt,” legt Geert Klaibeda, Digital Support Specialist Beurs van Berlage, uit. “En wat helemaal fantastisch is, is dat je met Studio Berlage, als onderdeel van het Beurs van Berlage Virtual Live Events platform, als kijker echt het gevoel hebt alsof je fysiek in de Beurs van Berlage aanwezig bent. Het is niet zomaar een ZOOM presentatie die je opstart, je beleeft echt je aankomst op het Damrak, waarna je wordt verwelkomd door onze portier, onze hoofdentree binnenstapt en doorloopt naar de Beursfoyer. Je hoeft nog net niet virtueel je jas op te hangen!” glimlacht Klaibeda.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Hotel Papendal

  Haal het beste uit jezelf én jouw evenement!
 2. WICC Hotel & Congres

  Hotel WICC staat mede dankzij de centrale ligging, landelijk bekend als de locatie bij uitstek voor alle soorten...
 3. Tobacco Theater

  TOBACCO Theater, een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam.
 4. Dolfinarium

  Jouw evenement in het Dolfinarium
 5. Olympisch Stadion Amsterdam

  Het Olympisch Stadion in Amsterdam is hét icoon van de Nederlandse Olympische sport en daarmee de juiste plek voor...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners