Henk van Maanen en Hans Baggerman niet langer een team...

11-02-2019 - Henk gaat zich volledig richten op de evenementenlocatie Van Nelle Fabriek die vergaderingen en evenementen faciliteert in het UNESCO-monument in Rotterdam (14 zalen, van 20 tot 5.000 personen). Hans gaat de exploitatie van het Drijvend Paviljoen en de Schiecentrale in Rotterdam op zich nemen. Tot heden zijn ze gezamenlijk directeur/aandeelhouder in dit drietal, maar dat gaan ze dus opdelen.

Het organisatiebureau Team van Maanen Live Communicatie (TVM), waarin ze ook beide directeur/aandeelhouder zijn, wordt per 1 maart beëindigd. TVM is daarmee tevens niet langer onderdeel van EventConsortium Holland (5 toonaangevende organisatiebureaus die hun krachten bundelden voor grote internationale congressen en evenementen) waarvan het in 2016 aan de basis stond.

Foto: Rogier Bos

Goede harmonie
De splitsing gebeurt in goede harmonie. De Van Nelle Fabriek staat aan de vooravond van spectaculaire uitbreidingen, zoals de komst van een hotel , een restaurant van barbecuekoning Jord Althuizen en een fitnesscentrum. Er staat een fikse groei van het aantal zalen op de planning waarmee Van Nelle nog meer internationale congressen zal trekken. Op zijn rol binnen dit mooie complex wil Henk van Maanen zich volledig concentreren. Voor Hans zou dit de derde transformatie in de Van Nelle Fabriek worden. Hij is oprichter van Van Nelle Fabriek Events en heeft qua evenementen nu alles in de Van Nelle Fabriek wel gezien en wil zich richten op pionieren in kleinere bijzondere locaties. Pionieren door te ondernemen vanuit de nieuwe businessagenda zoals MVO Nederland die onlangs introduceerde.

Het Drijvend Paviljoen (400 bezoekers) is een innovatieve en duurzame locatie die binnenkort naar een andere plek in de Rotterdamse Rijnhaven gaat verhuizen. De Schiecentrale (1.000 gasten) ging begin 2018 als eventlocatie open en wil weer energie gaan leveren aan bewoners en bedrijven in het nu weer snel ontwikkelende Rotterdamse Lloydkwartier.

Catering 
Henk en Hans begonnen hun samenwerking in 1993 bij cateraar Frans Kuil. Daar stonden ze aan de wieg van Frans Kuil Invitation, dat het werkterrein van catering verbreedde naar de complete verzorging van een evenement. In 2000 begon Hans met de exploitatie van de Van Nelle Fabriek, die in die periode 1997-2003 werd herontwikkeld van een leegstaande koffie-, thee- en tabakfabriek naar een bedrijvencomplex van 50.000 m2 met bedrijfsruimtes, kantoren en 10.000 m2 verhuurbare ruimte voor events. Henk sloot zich in 2002 aan.

1 Reacties

Verrassend maar beiden heel veel succes gewenst met jullie nieuwe plannen!
Glenn Martens @ 12-02-2019 17:33 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Neptunus

  Neptunus is de onbetwiste expert als het gaat om tenten of tijdelijke accommodaties voor uw evenement
 2. Paviljoen de Witte

  De zee. De zilte lucht. Een zomerse bries. Wapperend witte vitrage voor de hoge, openslaande deuren naar het riante...
 3. NFGD Audiovisueel

  De NFGD is het oudste audiovisuele bedrijf van Nederland en de meest flexibele partij om mee te werken als je...
 4. Klap Verzekeringsmakelaar

  Als professional zorgt u ervoor dat uw evenement een feest wordt. Daar wilt u van verzekerd zijn, en uw klanten ook!
 5. Vondelpark3

  Naast de prachtige locatie en de multimediale mogelijkheden spreekt ook de jarenlange ervaring op het gebied van...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners