Henk van Maanen en Hans Baggerman niet langer een team...

11-02-2019 - Henk gaat zich volledig richten op de evenementenlocatie Van Nelle Fabriek die vergaderingen en evenementen faciliteert in het UNESCO-monument in Rotterdam (14 zalen, van 20 tot 5.000 personen). Hans gaat de exploitatie van het Drijvend Paviljoen en de Schiecentrale in Rotterdam op zich nemen. Tot heden zijn ze gezamenlijk directeur/aandeelhouder in dit drietal, maar dat gaan ze dus opdelen.

Het organisatiebureau Team van Maanen Live Communicatie (TVM), waarin ze ook beide directeur/aandeelhouder zijn, wordt per 1 maart beëindigd. TVM is daarmee tevens niet langer onderdeel van EventConsortium Holland (5 toonaangevende organisatiebureaus die hun krachten bundelden voor grote internationale congressen en evenementen) waarvan het in 2016 aan de basis stond.

Foto: Rogier Bos

Goede harmonie
De splitsing gebeurt in goede harmonie. De Van Nelle Fabriek staat aan de vooravond van spectaculaire uitbreidingen, zoals de komst van een hotel , een restaurant van barbecuekoning Jord Althuizen en een fitnesscentrum. Er staat een fikse groei van het aantal zalen op de planning waarmee Van Nelle nog meer internationale congressen zal trekken. Op zijn rol binnen dit mooie complex wil Henk van Maanen zich volledig concentreren. Voor Hans zou dit de derde transformatie in de Van Nelle Fabriek worden. Hij is oprichter van Van Nelle Fabriek Events en heeft qua evenementen nu alles in de Van Nelle Fabriek wel gezien en wil zich richten op pionieren in kleinere bijzondere locaties. Pionieren door te ondernemen vanuit de nieuwe businessagenda zoals MVO Nederland die onlangs introduceerde.

Het Drijvend Paviljoen (400 bezoekers) is een innovatieve en duurzame locatie die binnenkort naar een andere plek in de Rotterdamse Rijnhaven gaat verhuizen. De Schiecentrale (1.000 gasten) ging begin 2018 als eventlocatie open en wil weer energie gaan leveren aan bewoners en bedrijven in het nu weer snel ontwikkelende Rotterdamse Lloydkwartier.

Catering 
Henk en Hans begonnen hun samenwerking in 1993 bij cateraar Frans Kuil. Daar stonden ze aan de wieg van Frans Kuil Invitation, dat het werkterrein van catering verbreedde naar de complete verzorging van een evenement. In 2000 begon Hans met de exploitatie van de Van Nelle Fabriek, die in die periode 1997-2003 werd herontwikkeld van een leegstaande koffie-, thee- en tabakfabriek naar een bedrijvencomplex van 50.000 m2 met bedrijfsruimtes, kantoren en 10.000 m2 verhuurbare ruimte voor events. Henk sloot zich in 2002 aan.

1 Reacties

Verrassend maar beiden heel veel succes gewenst met jullie nieuwe plannen!
Glenn Martens @ 12-02-2019 17:33 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Faber audiovisuals

  Faber Audiovisuals is een toonaangevende Europese leverancier van LED-scherm verhuur en AV producties. Het bedrijf...
 2. Veldeman

  ‘Challenge our limits’: wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zoeken steeds naar de beste totaaloplossing op...
 3. INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel

  INK Hotel Amsterdam is een luxe design hotel en dankt haar naam aan de rijke geschiedenis van het gebouw waarin...
 4. Vondelpark3

  Naast de prachtige locatie en de multimediale mogelijkheden spreekt ook de jarenlange ervaring op het gebied van...
 5. Constant in Beweging

  Constant in Beweging heeft meer dan 45 jaar ervaring in het organiseren van evenementen en is de grondlegger van de...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners