Helft van de branche overleeft 2020 niet; catering, decoratie, verhuur, locaties zwaarst getroffen

18-08-2020 - Met de grootst mogelijke bewondering kijken we naar locaties met 1,5 meter concepten, nieuwe crowd control tools en toepassingen, bureaus die zowel online en hybride concepten verkopen, maar weglopen voor de keiharde waarheid zou niet goed zijn: 54% van de branche overleeft 2020 niet. Daarom gaat de eventbranche alsnog het Malieveld op. Waarom? Omdat dit de snoeiharde cijfers zijn voor de branche van congresssen, beurzen, teambuilding, experience marketing en live communicatie, etc...

Onderstaande grafiek komt uit de EventBranche CrisisMonitor met vele honderden eventbedrijven en opdrachtgevers als respondent. En nu we overal de lijstjes in de media zien opduiken, waarbij vooral het lijstje meest getroffen sectoren populair is, lijkt onze branche vergeten te worden. We staan niet in de lijstjes. Het is niet aan ons om onze zakelijke pijn te vergelijken met andere getroffen branches, maar nu er achter de schermen gevochten wordt voor meer financiele steun voor onze branche en we op 25 augustus alsnog van ons laten horen op het Malieveld ( Teken de Petitie en/of kom naar het Malieveld), is het wel zaak dat feiten helder zijn. De voorspelling, voortkomend uit een peiling dat we van de 100.000 banen er in oktober 50.000 kwijt zijn en een omzetverlies van 50% verwacht over de breedte van de branche (bron: Eventplatform), lijkt verre van overdrijven. 

Hieronder de angstaanjagende grafiek uit de EventBranche.nl CrisisMonitor van mei juni jongstleden, waarin we vroegen 'wie houdt het met de huidige verruiming, mogelijkheden en hulp het nog langer dan zes maanden uit?' Dan blijkt het volgende binnen nu en eind van dit jaar, per sector, afgerond en in volgorde van het grootste percentage 'niet-levensvatbare bedrijven' per sector: 

Catering:

13% is er nog / 87% is niet meer levensvatbaar

Decoratie, standbouw, verhuur:

32% is er nog / 68% is niet meer levenstvatbaar

Locaties:

36% is er nog / 64% is niet meer levensvatbaar

AV en evenemententechniek:

41% is er nog / 59% is niet meer levensvatbaar

Overige toeleveranciers:

42% is er nog / 58% is niet meer levensvatbaar

Bureaus:

55% is er nog / 45% is niet meer levensvatbaar

 


 

Nederlandse eventbranche alsnog naar het Malieveld: ga jij ook mee?

Nederlandse eventbranche alsnog naar het Malieveld: ga jij ook mee?

17-08-2020EVENTBRANCHE DEMONSTRATIE MALIEVELD - Het Eventplatform waar diverse brancheorganisaties zich in vereenigd hebben, is achter de schermen al maanden bezig om tot verruiming en hulppakketten te komen. Ook nu wordt er met... Lees verder »

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners