Heisessie+IDEA+en+GvE+in+Lucent+Danstheater+zorgt+voor+opvallende+ontboezemingen
Nieuws

Heisessie IDEA en GvE in Lucent Danstheater zorgt voor opvallende ontboezemingen

Brancheverenigingen IDEA en het Genootschap voor Eventmanagers kwamen deze week samen in de Haagse evenementenlocatie Dr Anton Philipszaal/ Lucent Danstheater. De mix van opdrachtgevers en organisatoren zorgde voor een aantal interessante ontboezemingen.

In de Dr Anton Philipszaal/ Lucent Danstheater bleken er veel overeenkomsten te zijn tussen theater, dans, muziek en evenementen. Na de lunch kregen de organisatoren en eventmanagers enkele stellingen voorgelegd. De stellingen hadden betrekking op algemene ervaringen maar moesten uiteindelijk uitmonden in een tip voor de Haagse evenementenlocatie, die grootste plannen heeft voor een verregaande uitbreiding.

Tips
In diverse groepen kwamen de eventmanagers van het Genootschap voor Eventmanagers en de eventorganisatoren van IDEA tot interessante en af en toe voor de hand liggende tip. 'Drempel verlagen en ingang verbreden', 'een ruimte voor evenementen, die geheel los staat van het culturele deel', 'een klankbord met eventprofessionals'. Voor manager horeca en evenementen Maarten Fluit allemaal tips die al in de praktijk zijn gebracht en daarom ging de prijs naar een nieuwe tip: 'een eventmanager binnen de organisatie, die zelf de grenzen van het mogelijke binnen de locatie opzoekt'.

Een rondje langs de aanwezigen leverde de volgende voorzetten voor artikelen op:

- in december beslist de gemeenteraad van Den Haag over de grootschalige verbouwing en uitbreiding van de Dr Anton Philipszaal/ Lucent Danstheater.

- 'Toeleveranciers betalen we meteen, maar zaken als bijvoorbeeld een communicatieplan bij EventBranche.nl of HighProfile.nl...tja die laten we nu zo lang mogelijk liggen.'

- van de aanwezige bureaus hebben veel bedrijven moeten snijden in het personeelsbestand. 'Ieder 'groter' bureau waar ik contact mee heb gehad heeft personeel moeten laten gaan', aldus een anonieme eventmanager.

- diverse evenementenbureaus kiezen er voor om zelf activiteiten te ontwikkelen om in deze lastige tijden verzekerd te zijn van inkomsten. Hier leest u binnenkort meer over.

- de evenementen die nu in de agenda staan voor 2011 zijn veelal jubilea en bedrijfsfeesten, de inhoudelijke eventmarketing-evenementen laten op zich wachten.

- een zowaar realistische oplossing voor het eeuwige pitchprobleem (zie volgende EventBranche Magazine)  

Beide groepen eventprofessionals kregen vervolgens de mogelijkheid een dansworkshop te volgen, of een repetitie bij te wonen van het Nederlands Dans Theater.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.