Happy+Company+zet+groot+evenement+neer+voor+recyclingbedrijf+Sortiva
Nieuws

Happy Company zet groot evenement neer voor recyclingbedrijf Sortiva

Happy Company organiseerde eind april voor recyclingbedrijf Sortiva in Alkmaar een evenement voor de opening van de grootste afvalsorteerinstallatie van Europa.

Eind vorige week opende recyclingbedrijf Sortiva in Alkmaar op feestelijke wijze de grootste afvalsorteerinstallatie van Europa. In aanwezigheid van 52 gemeenten werd de officiële opening verricht door prof. dr. Michael Braungart, de grondlegger van het Cradle-to-Cradle concept, en burgemeester Bruinooge van Alkmaar. Het creatief concept en de volledige organisatie van het evenement was in handen van Happy Company.

Sortiva verwerkt op een milieubewuste manier afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruik. Voor het openingsevenement is het programma vier keer uitgevoerd voor in totaal 1.550 gasten. De genodigden werden in een tent ontvangen, die volledig was ingericht in het thema ‘A perfect World’. De tent was rondom voorzien van één doorlopende projectie van een wolkenlucht om bij weg te dromen. Op een speciaal aangelegd grasveld konden de gasten, met op de achtergrond geluiden van vogels en kabbelende beekjes, volledig tot rust komen.

‘Afval is voedsel’
Tijdens het evenement werd de nieuwe visie op een duurzame samenleving gepresenteerd. Michael Braungart wist met oneliners als ‘afval is voedsel’ de gasten wakker te schudden. Na de openingsspeeches in de tent werd iedereen begeleid naar de tribunes tegenover de nieuwe fabriekshal. Twee grote afvalbergen vormden het decor; mannen in witte pakken daalden van deze bergen af en startten een spetterend optreden waarbij met afval muziek werd gemaakt. Op het moment suprême reden twee enorme grijpkranen het podium op, waar vanaf 14 meter hoogte twee luchtacrobates afdaalden en met een confettikanon de hal officieel openden.

Film en live communicatie
Tillan Barros, creatief directeur Happy Company: 'Het was de nadrukkelijke wens van Sortiva om de genodigden ongenuanceerd te confronteren met de urgentie om anders om te gaan met het grondstoffenbeleid. Met het volledig ‘out of the box’ decor en de inzet van film als communicatiemiddel, hebben we de doelstelling van onze opdrachtgever ruimschoots behaald. Na eerdere succesvolle producties voor steenkoolproducent New World Resources en het mondiale chemieconcern Johnson Matthey, heeft Happy Company ook nu weer bewezen om voor grootschalige maatwerkopdrachten op het hoogste niveau te kunnen acteren.'


© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.