3 april 2007

Hans van der Linde reageert op 'smaakloze cateraars-column'

Rubrieken

Op de website van Nauta Evenementencommunicatie verscheen een aantal dagen geleden een column van Roger Schreurs over cateraars die vorm boven smaak plaatsen. Hans van der Linde (Van der Linde Party Productions) reageert op de column.

In de column van Schreurs stond onder meer: ‘Alle gerechten leken qua smaak op elkaar en over die smaak waren we het beiden eens: Géén smaak.’ Van der Linde laat weten die mening (deels) te delen en legt uit:

'De gerenommeerde partycateraars in Nederland investeren veel in innovatie, productontwikkeling en in het onderscheidend vermogen van hun label. Het tempo waarin dit gebeurt, wordt beïnvloed door de sterke concurrentie in de markt. De opdrachtgevers van partycateraars, veelal organisatiebureaus, verwachten variatie en een continue vernieuwing van het culinaire assortiment, in een originelere verpakking met verrassende presentatiemethodes. Dit alles uiteraard tegen een zo’n laag mogelijke prijs. Kortom: de show must go on! Het risico van “smaakvervlakking’ is dan aanwezig, omdat de nadruk te veel wordt gelegd op de verpakking of de presentatie van het product.'
Echt en eerlijk
De vraag van sommige van onze opdrachtgevers verandert, stelt Van der Linde: 'Zij geven aan dat zij een “eerlijk en echt” culinair product verwachten tegen een “interessante prijs”. Wij vertalen “eerlijk en echt” in een “verrassende smaakbeleving”, met een zo’n laag mogelijke prijs. De verpakking of presentatie mag de gast niet afleiden van de smaakbeleving van het product.'
Smaakbelevingen
Van der Linde Party Productions richt zich op zogeheten smaakbelevingen: 'De focus ligt bij ons in het creëren van nieuwe smaaksensaties, met andere woorden: ervaringen op eetgebied die je niet snel zult vergeten. De meeste mensen weten bijvoorbeeld niet dat je aan het einde van de dag zo’n 60% minder smaakvermogen hebt (proeft) door het vele koffie drinken, roken, snoepen, etc. Wij hebben daar wat op gevonden om dit op te lossen en dat is geen tandenpoetsen aan het begin van een diner', geeft Van der Linde alvast een voorproefje.
Nieuwe culinaire lijn
Van der Linde komt binnenkort met de onthulling van zijn nieuwe nieuwe culinaire lijn. 'Wij richten ons bij deze productontwikkeling niet alleen op “De smaakbaarheid”, maar gaan een stap verder en streven naar een nieuwe “smaakbeleving” met het samenstellen van “unieke smaaksensaties”.'