Hallo+overheid%21+Wij+zijn+klaar+voor+het+grote+nationale+vaccinatie+evenement
Nieuws

Hallo overheid! Wij zijn klaar voor het grote nationale vaccinatie evenement

CORONA EVENEMENTEN - 'Het gaat maanden duren voordat we iedereen gevaccineerd hebben.' Zo, dat was me nogal geen uitspraak. Wij dachten destijds nog dat dit zou komen door complete tekorten aan vaccins, maar het zit veel meer in logistieke moeilijkheden. Dus zijn wij maar even zo vrij geweest om, voor u beste overheid, op zoek te gaan naar een branche die dat eventueel op zou kunnen lossen....

En ja hoor, het is gelukt!!! De branche die in een week tijd, mits afdoende vaccins, koelingen en mensen, iedereen die dat wil kan vaccineren is...(tromgeroffel)...die branche is: DE EVENTBRANCHE!!! Wij organiseren graag met vereende krachten de Nationale Vaccinatie Week.

Beste overheid, onze branche van zowel publieks- als zakelijke evenementen is al decennia lang bezig om bezoekersstromen te leiden en te regisseren, registratietrajecten te verzorgen (ook volledig GDPR-proof), te kunnen communiceren met bezoekers tot in de broekzak, signing en bewegwijzering neer te zetten zodat iedereen de weg vindt, events te beveiligen, doorstroom te regelen, etc etc. En de laatste maanden hebben we alles zo ingericht dat die ontmoetingen ook op 1,5 meter plaats kunnen vinden. Oh en waar we dat doen? Nou, er zijn in Nederland vele duizenden evenementenlocaties. Niet de weilanden waar we de mooiste festivals neerzetten maar gebouwen, die wij dus evenementenlocaties noemen. Iedere gemeente heeft er vele. En bij die evenementenlocaties (RAI, AHOY, Jaarbeurs die kent u wel toch, maar die andere duizenden stellen we graag aan u voor) liggen hele grote parkeerterreinen. Daar kun je dan met de auto naar toe, zoals diverse gemeentes proefondervindelijk de laatste maanden hebben gemerkt met de teststraten op deze locaties. In de gebouwen zit goede ventilatie en is alles ingericht om mensen snel te kunnen inchecken en via verschillende routes langs de prikpost te laten gaan. Zorg even dat de vaccins goed getest zijn en voorradig zijn, dan kunnen we in een week tijd weer verder met ons leven.

En even tussendoor: met alle kennis, expertise, producten, apps, tools en services, kunnen we in deze locatie stiekem ook nu supergoede en superveilige 1,5 meter evenementen organiseren, maar blijf voor nu vooral denken in het grote vaccinatie evenement.

Want ik hoor u denken, maar dat kan toch niet, er moeten zo veel mensen gevaccineerd worden. Maar wat wil het toeval: daar waar meer mensen wonen of steden groter zijn, daar zijn meer locaties, of op zijn minst grotere. En stelt u zich dan eens voor, dat in iedere gemeente ook nog eens bureaus zijn, registratiebedrijven, signing bedrijven en alles wat nodig is om een perfecte Nationale Vaccinatie Week te organiseren. Hebben we alles in een week tijd gepiept. Dan zijn we er toch? Dan kan iedereen weer verder leven. Gaan we komende zomer, wat zeg ik, komende lente weer naar festivals, evenementen, uitjes...och man...

En zij die om totaal uiteenlopende redenen niet willen vaccineren? Dat is toch geen enkel probleem. Die vrijheid heeft toch iedereen. Als zij dan alsnog naar een evenement of festival willen gaan, behoudens het Nationale Vaccinatie Evenement, dan moeten ze dat gewoon zelf weten.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.