Grote vraagtekens en onduidelijkheid rondom massale evenementen

07-05-2020 - EVENEMENTEN CORONA - 'Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel', is een citaat uit de kamerbrief van minister De Jonge die vandaag naar de Kamer is verstuurd.

In de woensdag 6 mei gepresenteerde route werd een stappenplan gepresenteerd waarbij bijeenkomsten met max 100 personen vanaf 1 juli weer mogelijk zijn en wellicht al vanaf 1 juni tot 30 personen. Daarbij wordt wel steeds gezegd 'als de actuele situatie het toelaat' en met in acht nemen van alle regels mbt hygiene en 1,5 meter afstand. Bij 'massale' evenementen staat slechts een groot vraagteken. De kamerbrief verandert daar weinig aan en roept zelfs nog meer vraagtekens op. Want wat zijn massale evenementen met een landelijke uitstraling? Vallen hier ook massale (vak)beurzen, business events of congressen met duizend(en) bezoekers onder? En wat is landelijk? Of wat is massaal? Interessant om te zien dat onze Oosterburen, Duitsland, al wel een helder onderscheid maakt tussen massale publieksevenementen en bijvoorbeeld vakbeurzen.

EventBranche.nl probeert daarover zo snel als mogelijk duidelijkheid te krijgen. Die duidelijkheid ontbreekt ook nog deels over de afgekondigde mogelijkheid voor 100 pax evenementen per 1 juli. Er is al wel aangegeven dat die aantallen inclusief aanwezig personeel zijn, maar hoe zit dit met meerdere groepen in een locatie met diverse ruimtes? Of op één dag met diverse tijdsloten? Pathé liet op social media daar al over weten:

@pathé op Twitter, het Officiële Twitter-account van Pathé:

Zoals het er nu naar uitziet, mogen wij vanaf 1 juni weer open! We mogen per film, per zaal maximaal dertig mensen verwelkomen. Ook zijn er andere maatregelen in de bioscoop om de veiligheid te waarborgen. Binnenkort vertellen we meer over deze maatregelen. Tot snel!

Voor alle duidelijkheid: uiteraard hebben wij gecheckt bij de overheid wat mag. Zij hebben bevestigd dat we dertig mensen per zaal mogen ontvangen!

Dat suggereert op zijn minst dat in locaties met meerdere ruimtes en natuurlijk op basis van de 1,5 meter maatregelen en eventuele noodverordeningen van de veiligheidsregio, per ruimte 30 mensen aanwezig mogen zijn. Ook hier probeert EventBranche.nl zsm tot een sluitend antwoord te komen en vooral welke maatregelen dan nodig zijn om binnen de richtlijnen te blijven.

- binnenkort meer -  

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners