Groot+Europees+onderzoek+legt+3+mega+event+trends+bloot+en+3+uitdagingen
Nieuws

Groot Europees onderzoek legt 3 mega event trends bloot en 3 uitdagingen

EVENEMENTENONDERZOEK - LiveCom Alliance European Industry Survey is een onderzoek onder de deelnemende brancheorganisaties uit 9 landen. In dit geval deden 8 leden mee, goed voor 700 bureaus en 8,2 miljard euro. Het onderzoek legt naast feiten ook de bewegingen in de markt bloot. Dit leidde tot 3 megatrends en 3 uitdagingen voor de totale eventindustrie.

Als eerste twee overkoepelende trends benoemt het LiveCom Alliance onderzoek Emotionalization en Digitization. om daar meteen aan toe te voegen dat de trend vooral in de kracht zit, die ontstaat als je de twee op een juiste manier combineert. Als derde trend rolt duurzaamheid uit het onderzoek. Volgens de onderzoekers gaat hier om een beweging die door alle lagen van de sector heen gaat. Opvallend genoeg wordt die jarenlange ontwikkeling ook genoemd bij de uitdagingen. 

Het grote gebrek aan personeel in de eventmarketing, live communicatie en experience marketing branche hoort bovenaan de lijst van uitdagingen. Eerder al legden ook EventBranche.nl en VVEM deze uitdaging bloot. LiveCom Alliance voegt daar nog een werkgerelateerde uitdaging aan toe: de werk en prive-balans. Zo verwacht het onderzoek een grote druk op deze balans omdat er steeds meer verwacht wordt van bureaus.

Het rapport is volledig beschikbaar via deze link.

Lees ook: 700 evenementenbureaus goed voor 8,2 miljard euro...

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.