Gouden+Giraffe+Event+Awards+2021%3A+het+Succestival+van+AFAS+Software
Nieuws

Gouden Giraffe Event Awards 2021: het Succestival van AFAS Software

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. Dit keer het Succesival van AFAS Software, een kennisevent voor AFAS Beheerders volledig georganiseerd door AFAS medewerkers.

SUCCESTIVAL
Opdrachtgever: AFAS Software
Categorie: Congressen & Kennisevents
Fysiek of online event: Fysiek
Jaar: 2019

Korte omschrijving van het event:
Succesival is een kennisfestival voor iedereen die met de software van AFAS te maken heeft.


Hoofddoelstelling:
De doelgroep helpen om het maximale uit zichzelf, de software en hun organisatie te halen. Hierdoor helpen we de AFAS Beheerders hun rol binnen hun organisatie beter te vervullen.

Subdoelstellingen:
1. De doelgroep is zo divers dat een plenair programma met 3-4 presentaties altijd mensen teleurstelt. De festivalopzet met blokkenschema (47 verschillende sessies, 100+ sessies totaal) moest ervoor zorgen dat de bezoekers een volledig voor hen relevante dag konden samenstellen.

2. Ook aandacht voor de 'zachte kant' van de inhoud van de rol/functie van de doelgroep, zoals verandermanagement, presenteren en werk-privé balans.

3. Onderwerpen kunnen behandelen die normaal geen los evenement zouden vullen of onvoldoende aandacht krijgen, maar waar wel vraag naar is.

4. Een grootschalig evenement organiseren waarbij organisatie, sprekers en faciliteiten volledig door AFAS zelf verzorgd werden, zonder hulp van externe partijen (behalve inhuur materiaal).


Effect & Impact:

- De eerste editie is met een 8.4 en een NPS van +38 meteen het best beoordeelde evenement door AFAS ooit.

- 76% van de bezoekers gaat aan de slag met minstens één waardevol idee naar aanleiding van Succestival. (zie hoofddoelstelling en subdoelstelling 1 en 3)

- Best beoordeelde sessies van het festival gingen over de zachte kant: leren presenteren, soft skills en grenzen bewaken. (zie subdoelstelling 2)

- Er was een 0 euro-budget op sprekers omdat dit volledig met eigen mensen gedaan werd. Dit zijn consultants, programmeurs, productmanagers. De gemiddelde sprekersbeoordeling kwam uit op een 8,5. (zie subdoelstelling 4)

- Het evenement is volledig met eigen organisatie georganiseerd, zonder inhuur van externe bureaus (zie subdoelsteling 4) 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.