Gouden Giraffe 2018: waar moet een event aan voldoen? Bekijk de checklist!

13-01-2019 - De Gouden Giraffe is ieder jaar op zoek naar bedrijven, bureaus en organisatoren die hun nek uit steken. Die durven door middel van beleving en een live moment zichzelf te vermarkten of hun boodschap te communiceren. Wellicht sta je op het punt om jouw eventparel in te schrijven. Maar waar moet je case precies aan voldoen? Bekijk hier de checklist!

De Gouden Giraffe Event Awards manifesteert zich als impact award. Het draait allemaal om de effectiviteit. Natuurlijk spelen creativiteit, innovatie, duurzaamheid en originaliteit ook een rol in de jurering, maar onderaan de streep telt boven alles één ding: welke meerwaarde had het event voor het opdrachtgevende bedrijf (of organisatie)? Om inschrijvers te helpen bij de voorbereiding voor het inschrijven van hun case, heeft de organisatie een checklist opgesteld met punten waaraan een Gouden Giraffe waardig event zou moeten voldoen:

1. Een duidelijke aanleiding voor het evenement.
2. Heldere hoofd- en subdoelstellingen die SMART-geformuleerd en dus meetbaar zijn.
3. Een afgebakende doelgroep.
4. Duidelijke randvoorwaarden (wat voor soort event is het, wat is het budget en wat is het gewenste effect?)
5. Een heldere onderbouwing waarom u binnen alle mogelijkheden van marketing- en communicatie heeft gekozen voor een event/live moment.
6. Een evenement met een goed doordacht voor- en natraject, vaak als onderdeel van een marketing- en communicatietraject/ campagne.
7. Een evenement waarbij is nagedacht over de strategische rol van het event en de toekomststrategie van uw merk/bedrijf/organisatie.
8. Een creatief en onderscheidend concept waarbij is nagedacht over de touchpoints (hoogtepunten in een concept) voor een optimale customer journey, gekoppeld aan uw doelgroep/doelstelling.
9. Een logische opbouw van het programma waarbij de onderdelen passend zijn bij de doelgroep en de doelstelling van het evenement.
10. Aantoonbaar resultaat/ROI/gedragsverandering: wat was de meerwaarde voor de opdrachtgever?
11. Ongeacht het soort evenement, en de mate van originaliteit/creativiteit, is het allerbelangrijkste dat u bovenstaande keuzes kunt onderbouwen gedacht vanuit de doelgroep en de doelstelling.

                                                                                  INSCHRIJVEN 


Heb jij bovenstaande punten zo goed als op orde? Schrijf jouw case dan in voor de Gouden Giraffe Event Awards 2018! Op de inschrijfpagina vind je tevens een voorbeeld van een inschrijfformulier. Zo krijg je een goed beeld van de vragen die worden gesteld tijdens de inschrijving. Twijfel je nog over de categorie? Ons advies is: kijk naar de hoofddoelstelling en daar waar het effect het grootst is. Kies op basis daarvan de categorie die daar het beste bij aansluit.

Kom je er niet uit? Je kunt ons altijd bellen voor wat objectief advies. Bel naar 0314-361060 of mail naar maartje@eventbranche.nl of sjoerd@eventbranche.nl.


 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Bakx & Meijer Catering

  ‘’Met liefde onze opdrachtgevers ontzorgen door middel van creativiteit, ervaring en gastvrijheid. We zorgen samen...
 2. De Kuip Meetings & Events

  De Kuip biedt voor ieder evenement van 50 tot 2.500 personen vele mogelijkheden in één van de 15 sfeervolle zalen.
 3. Pathé Business

  Iedereen kent Pathé als de grootste bioscoopketen van Nederland. Maar Pathé is bij organisaties ook steeds bekender...
 4. Fokker Terminal

  De Fokker Terminal is gevestigd in de voormalige school van Luchtvaarttechniek in Den Haag.
 5. Studio's Aalsmeer

  Studio’s Aalsmeer: Hét decor voor beurzen, congressen, recepties, productpresentaties en andere evenementen. De...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners