Gouden+Giraffe+2018%2C+nominatie+categorie+Brand+Events%3A+McDonald%27s+For+You
Nieuws

Gouden Giraffe 2018, nominatie categorie Brand Events: McDonald's For You

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De genomineerden van de Gouden Giraffe Event Awards kregen woensdag 13 maart allemaal een verrassingsbezoek van de organisatie. In de categorie Brand Events ontving brandXtension een nominatie voor McDonald's For You.

Casenaam: McDonald’s For You
Inzender: brandXtension
Opdrachtgever: McDonald’s Nederland
Locatie: Schouwen-Duiveland, Ede, Oosterwolde, Stiphout en Alblasserdam.
Aantal personen: 5 winnaars + 4 familie/vrienden/buren van de winnaars, in totaal 25 personen

Doelgroep:
Nederland breed, zowel frequente als minder frequente gasten. Iedereen met een liefde voor McDonald’s.

Hoofddoelstelling:
Verstevigen van de merkvoorkeur. Hou de doelgroep drie maanden engaged.

Concept: McDonald’s For You is het kleinste McDonald’s restaurant ter wereld speciaal voor de winnaars van de zomercampagne. Iedereen in Nederland kon mee doen met deze wedstrijd en kon op een online kaart aangeven waar het restaurant geplaatst moest worden. Met slechts 5 zitplaatsen was deze McDonald’s helemaal alleen voor de winnaar en zijn/haar vrienden/familie. Van de Zeeuwse kust tot op de bouwplaats, van een Sweet Sixteen voor Luka tot aan het verzorgingstehuis van de 81-jarige Tante Toos. Het kon niet gek genoeg. Het is voor iedere winnaar een unieke ervaring geworden.

Effect: De campagne bracht enorme engagement, met een PR-waarde van €403.290 en meer dan 30 miljoen earned media impressies. Hiermee was het de succesvolste marketing PR campagne van McDonald’s ooit. Op media lag de viewrate van 10,4%, ver boven de gemiddelde viewrate van 4,5%. Na het succes in de zomer van 2017 had McDonald's opnieuw een double-digit comparable result, en een toename in de Past 7 Day (P7D) penetratie tot 19%.

 


Op 1 april 2019 in Jaarbeurs presenteren de finalisten zich nog 1 keer aan de jury en aan u. Inspiratie, inzichten en kennis van de 13 beste events van Nederland. Om vervolgens onderdeel te worden van de Gouden Giraffe Event Award Show in Jaarbeurs Beatrix. Daar moet u bij zijn:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.