Gooiland Hilversum geheel vernieuwd als locatie voor evenementen

14-09-2018 - Na een grootse renovatie van Gooiland Hilversum zijn de deuren weer geopend voor evenementen. De nieuwe eigenaar Philip Lamers heeft de zomermaanden gebruikt de binnenkant van Gooiland in lijn te brengen met de oorspronkelijke architectuur van Jan Duiker, uit 1934. Natuurlijke materialen, licht en lucht overheersen weer. Bovendien maken nieuwe subruimtes en een efficiëntere indeling van de ruimtes het een locatie met legio van mogelijkheden voor evenementen van 50 tot 2.200 personen.

In 1936 werd Gooiland neergezet als ‘cultuur-, uitgaans- en gastvrijheidsmachine’ voor de Amsterdamse elite die naar het groene Gooi was verhuisd. Architect Jan Duiker, vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen, ontwierp een functioneel pand. In de afgelopen tachtig jaar zijn er door de verschillende eigenaren veel wijzigingen aangebracht aan het rijksmonument, waar het theater ook onderdeel van uitmaakt.

Philip Lamers (29), eigenaar van Gooiland: “Het pand was helemaal uit zijn verband getrokken. Twee jaar geleden begon ik met de verbouwing van het hotel. Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar de identiteit van het gebouw en samen met een brandbureau heb ik ervoor gezorgd dat dit weer zichtbaar werd. Nu ben ik de trotse eigenaar van een goedlopend hotel. De evenementenlocatie kon niet achterblijven. Dit jaar had ik de mogelijkheid om daar mijn schouders onder te zetten.”

Vereenvoudiging en toegankelijkheid
Onnodige tussenmuren zijn verwijderd, de inrichting is vereenvoudigd en lichte kleuren brengen de toegankelijkheid van weleer terug. In de vernieuwde locatie staat duurzaamheid voorop. Kijk je om je heen, dan zie je alleen maar merken van eigen bodem. Alle ruimten zijn gerestyled en verwijzen naar de identiteit en de rijke geschiedenis van Gooiland.

Centrale keuken en private club
Met de jaren was de oorspronkelijke, efficiënte indeling uit het pand verdwenen. Dankzij de verbouwing zijn alle ruimten goed met elkaar te verbinden of te scheiden. De keuken heeft een centrale plek in het gebouw gekregen met verschillende uitgangen, wat het mogelijk maakt om alle gasten in korte tijd te bedienen. Voor een drankje hoeft men door de brede bars in de grootste ruimtes, de Green Lounge en de Green Center, niet lang in de rij te staan.

In Gooiland bevinden zich zeventien zalen, met een capaciteit van 50 tot 2200 personen. De ruimtes zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken, los van elkaar of met elkaar verbonden. Heb je interesse? Neem contact op met accountmanagers Liselore Ardon, Juriaan Couperus of Manon Verkuijl voor meer informatie. Mail naar info@gooiland.nl of bel naar 035 744 0115.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 2. Azavista

  Azavista verhelpt de ergernissen van zakelijke evenementprofessionals door te zorgen voor een efficiëntere...
 3. Evenementenlocatie Eiland van Maurik 19

  Evenementenlocatie Eiland van Maurik 19 is een inspirerende locatie voor avontuurlijke evenementen.
 4. RAI Amsterdam. De ideale plek voor uw evenement

  Een evenement, vergadering of congres bij RAI Amsterdam is nog leuker met een bezoek aan de stad Amsterdam. Amsterdam...
 5. Wageningen International Congress Centre

  Wageningen International Congress Centre staat mede dankzij de centrale ligging, landelijk bekend als de locatie bij...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners