Gesjoemel op eventopleiding vervelend voor eventbranche? (discussie)

24-09-2010 - In diverse media heeft de Hogeschool InHolland het boetekleed aangetrokken. Na een uitgebreid onderzoek is gebleken dat studenten van de opleiding Media & Entertainment (MEM) in Haarlem in enkele gevallen te makkelijk hun diploma hebben gekregen. En daar zitten onze toekomstige collega's tussen...

Studenten die de studie Media & Entertainment Management (MEM) in Haarlem volgden, zijn ongelijk behandeld, is de conclusie van het onderzoek. Studenten die langer over hun opleiding deden, werden bevoordeeld. Het speciale traject voor de langstudeerders was onvoldoende transparant en voldeed niet aan de regels.

De Onderwijsinspectie gaat nader onderzoek doen naar het afstudeertraject. Maar er is dus een aantal studenten dat onder speciale voorwaarden afgestudeerd is. Wat vinden wij hier als evenementenbranche van? Hoe belangrijk is momenteel uberhaupt een eventdiploma voor uw toekomstige werknemers? EventBranche.nl is heel benieuwd hoe de branche hier tegenaan kijkt en wat de waarde van een diploma is binnen onze sector.
 

2 Reacties

het valt mij op dat er vrijwel geen opleiding in staat is om ons professionele krachten af te leveren, dus dat ze hier de pnt kado kregen, past in die zienswijze.
anoniem @ 26-09-2010 12:47 uur
Ik vraag mij als afgestudeerd MEM student (overigens zonder rare praktijken binnen 4 jaar mijn diploma behaald) af in hoeverre ik hier mee geassocieerd word bij het zoeken naar een baan. Het is momenteel al moeilijk genoeg om werk te vinden, maar dit nieuws is ook niet echt bevorderlijk.

Ik vind het heel schandalig dat dit heeft kunnen gebeuren, maar ik ben wel enigszins bezorgd over het feit dat alle mensen die deze studie gedaan hebben misschien wel over dezelfde kam geschoren worden.
Bas v. Maris @ 27-09-2010 13:36 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners