
Het doel was om het Franse publiek te mobiliseren, om de Franse presidentskandidaten op te roepen en media over het openbare nut van de Heetch-service te laten berichten. Heetch biedt een onconventionele taxiservice, waardoor de jeugd van Parijs makkelijk de stad in kan reizen. Maar de dienst werd verboden. De wet veranderen, dat was dan ook het uitgangspunt voor de online manifestatie. ‘We wilden de deelnemers luid laten communiceren: tegen het verbieden van de service en om politici te vragen om te veranderen, want de wereld verandert.’ Uiteindelijk deden bijna 200.000 mensen mee! En het allerbelangrijkste: Heetch mag haar site weer live zetten.
Het resultaat:
197.111 deelnemers + 170 000 views en + 4000 likes voor de live video's + 5.500 reacties + 20.000 tweets en top 4 van de trending topics van de dag + 500 km gereden. Veel politici steunden het idee van een debat over het onderwerp gedeelde mobiliteit. Heetch heeft zijn aanbod aangepast en is nu opnieuw up and running.
Wat vindt EventBranche.nl er van?
'Een symbool voor een complete generatie en hoe alles om ons heen verandert, met een krachtige tevens slimme brug naar een sociaal probleem. Dat is de achtergrond van een soort guerillia-achtig evenement dat zich waarschijnlijk het allereerste fysieke-online-evenement mag noemen. Een concept waarbij online mensen demonstreerden, berichten, tweets en statements met grote led-schermen door de stad gereden werden en online diverse experts en influencers hun mening gaven. Daarbij laadde Heetch, een tegenhanger van de Uber-taxi’s, het evenement met een sociale boodschap gekoppeld aan een sociaal probleem in Parijs: als de wet een dergelijke dienst verbiedt, is het voor jongeren in de buitenwijken van Parijs vrijwel onmogelijk om nog betaalbaar tijdens uitgaansavonden en festivals fatsoenlijk te kunnen reizen. Vooral de nieuwe vorm, een soort huidig generatie event, de perfecte combinatie tussen live en online, waarbij online eigenlijk de basis voor het event was en de uitkomsten live getoond werden, was een mooie nieuwe richting-gever.’