Geen miniatuur maar een levensgrote attractie voor Madurodam

21-06-2018 - EVENEMENTENLOCATIE - Madurodam opent binnenkort een nieuwe indoor attractie: de Waterwolf. Een show over Nederlands meest indrukwekkende overwinning op water: de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. In het levensgrote gemaal Cruquius beleven gasten zelf hoe de Nederlanders met ’s werelds grootste stoommachine van water land maakten. Een verhaal over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19e eeuw, en hoe gemalen ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden.

De Haagse topattractie is de énige evenementenlocatie met een dekking door heel Nederland en laat typisch Nederlandse thema’s op een unieke manier tot uiting komen. Met de bouw van de Waterwolf staat Madurodam dit jaar in het teken van watermanagement en 400 jaar landwinning. Dit maakt de Waterwolf niet alleen een aanwinst voor reguliere gasten van het park, het biedt ook mogelijkheden om op het thema Water aan te haken bij de organisatie van zakelijke evenementen. De vijfde indoor attractie is daarmee een waardevolle aanvulling op de tien bestaande zalen van Madurodam. 

In het gebouw van het markante Cruquius gemaal (schaal 1:2) met zijn zes bewegende balansarmen ga je terug naar de tijd toen ons land nog grotendeels uit binnenmeren en rivieren bestond. Vanaf de zestiende eeuw legden de Nederlanders deze binnenmeren één voor één droog met molens, maar het Haarlemmermeer bleek eeuwenlang onmogelijk. Tot een stormachtige Kerstavond in 1836: hét moment in onze geschiedenis waarop we onze innovatieve kracht lieten zien en besloten ’s werelds grootste stoommachine te bouwen voor de droogmaking van dit verwoestende binnenmeer. Lukt het jou ook om het Haarlemmermeer te overwinnen met ’s werelds grootste stoommachine?

Het gemaal treedt langzaam in werking. De balansarmen beginnen te bewegen. De ketels ontvlammen in vuur. Stoom ontsnapt. Madurodam trilt op haar grondvesten…

 


 

Wat heeft Madurodam Events te bieden?

• Moderne zalen voor feestelijke evenementen tot 1.200 personen
• Zalen voor zakelijke bijeenkomsten tot 300 personen
• 2 grote, zonnige terrassen
• 500 parkeerplaatsen
• Uitvalswegen A12, A4 en A44 liggen op 5 minuten rijden
• OV stopt voor de deur
• Madurodam schenkt haar opbrengsten aan goede doelen voor kinderen
• Uitzicht over en natúúrlijk toegang tot alle hoogtepunten van Nederland    
 
Voor meer informatie: www.MadurodamEvents.nl 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners