21 februari 2014

Geen drank op event voor jonge student

Door Sjoerd Weikamp
DEELNAMEREGISTRATIE - Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te schenken aan jongeren onder de 18. Een horeca evenement organiseren voor studenten is dan ook een leuke uitdaging. Edwin Hendriks van deRegistratiebalie geeft een inkijkje bij een uitdaging waar meer eventprofessionals tegenaan gaan lopen.

'Ook in de evenementenwereld is het dus opletten geblazen. Dat vraagt om extra creativiteit. Controles mogen niet te tijdrovend en opvallend zijn, toch moeten ze voldoende zekerheid bieden. Neem bijvoorbeeld het evenement ‘Expo Dix’. Een initiatief van MBO Amersfoort om Studenten in contact te brengen met professionals uit de horeca-wereld en ze kennis te laten maken met producten & leveranciers. Tijdens deze inspirerende dag, gehouden in Leerhotel het klooster, konden de studenten deelnemen aan diverse workshops, presentaties en proeverijen.'

'Om deze dag ordelijk te laten verlopen heeft deRegistratiebalie een deelnemersregistratiesysteem opgezet waarbij studenten, medewerker en horecaprofessionals zich vooraf konden registreren Bij binnenkomst ontvingen alle bezoekers een badge waarbij, door gebruik te maken van verschillende kleuren, onderscheid gemaakt werd tussen medewerkers, professionals en studenten. Door de registraties te koppelen aan de studentinformatie van de opleiding was het voor deRegistratiebalie mogelijk de badge van studenten onder de 18 jaar te voorzien van het NIX18 logo. Hierdoor was het mogelijk om ook leveranciers van sterke drank en bier een podium te geven op Expo Dix waarbij het risico, te schenken aan te jonge studenten, tot een minimum beperkt werd.'

'Door de barcode op de badge van de studenten te scannen bij binnenkomst van de workshops kon eenvoudig achteraf gecontroleerd worden of de student de verplichtte 3 workshops heeft bijgewoond. Zo blijkt weer dat een goede registratie veel meer is dan een simpele inschrijving en een naambadge.'